GadgetGear.nl

Review: Devolo Home Control Vochtigheidsmelder (Z-Wave)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder met 5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk te installeren
  • Gemakkelijk te configureren
  • Aantrekkelijk uiterlijk
  • Goed bereik

The Bad

Devolo Home Control Vochtigheidsmelder kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Het klimaat in huis bijhouden is erg belangrijk. Zeker in vochtige ruimtes. Denk daarbij aan de badkamer. Wanneer je dit koppelt aan een smart home systeem, kan dit jouw leven een stuk gemakkelijker maken. Denk aan het automatisch starten en stoppen van de afzuiging of misschien wel het openen van het raam.

Unboxing

De unboxing van de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder (Z-Wave) laat weinig verrassingen zien. Naast de sensor en handleiding vinden we een 3M dubbelzijdige sticker om de sensor op te plakken en twee schroefjes om hem vast te schroeven.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Design

Qua design lijkt de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder (Z-Wave) sterk op andere Z-Wave sensoren van Devolo. Gewoon netjes afgewerkt en van stevig materiaal. Helemaal niet erg om in het zicht te hebben hangen.

Installatie

De installatie liet ik via de desktop verlopen. Gewoon via het MyDevolo portaal. Daar kan ik deze sensor gemakkelijk toevoegen aan het Z-Wave netwerk van de Devolo Home Control Hub. Simpelweg door onder apparaten op de plus te drukken de stappen te volgen, heb je hem met een minuut geïnstalleerd. Daarna moet je er vooral nog een goed plekje voor zoeken ;-).

Werking

De Devolo Home Control Vochtigheidsmelder meet vooral waarden waarop je zelf kunt schakelen. Dit schakelen doe je onder de regels, waar je deze sensor toevoegt. Wil je dat er ‘iets’ gebeurt, is het wel handig eerst dat scenario aan te maken. Onder regels knoop je namelijk de werking van de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder aan één of meerdere scenario’s.

Inspiratie

Ik noemde het bij de opening al. Je zou de ventilatie van de badkamer kunnen schakelen op basis van deze Devolo Home Control Vochtigheidsmelder, maar je kunt hem ook in de kruipruimte inzetten. Zo weet je hoe vochtig het daar is en of je deze moet luchten. Of op zolder voor hetzelfde verhaal. Er is dus wel wat te verzinnen met deze sensor.

Conclusie: Devolo Home Control Vochtigheidsmelder

De installatie van de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder verloopt vlekkeloos. De Devolo Home Control Hub begeleidt je perfect door het proces. Daarna is het aanmaken van regels en scenario’s ook goed te doen. Geen nadelen te benoemen.

Devolo Home Control Vochtigheidsmelder kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten