Review: Botta-Design Horloge (Anniversary UNO PLUS Pearl Black Quartz)

kopen


→ Check de laagste prijs bij botta-design

Horloges... Zijn ze nog van deze tijd? Immers, als je wilt weten hoe laat het is kijk je toch gewoon even op je telefoon? Vandaag de dag kan je het zo gek niet bedenken wat je allemaal met je mobiel kan doen, zo is het aangeven van tijd al vanaf het begin af aan al aan de orde bij de eerste modellen. Je hebt dus in principe helemaal geen horloge nodig zou je zeggen, maar niets is minder waar! Ik mocht van Bottas-design een model testen en daar blijkt uit dat het dragen van een horloge veel meer is dan een klok om je pols. Waarom ? Lees het in de review...

Het Merk

"Gecompliceerd is makkelijk - makkelijk is moeilijk" Tja, denk daar meer eens goed over na! Want dit is één van de vele filosofieën van Klaus Botta. Horloge designer vanaf 1986 en oprichter van Botta-design. Hij heeft als doel om logische producten te ontwikkelen die intuïtief kunnen worden bediend of afgelezen. Het voornaamste voorbeeld hiervan is het revolutionaire UNO-1 wijzer horloge. Het eerste horloge in het moderne tijdperk om het 1 wijzer principe in dienst te nemen. Voor dit en een aantal andere producten heeft de industriële ontwerper tot nu toe 60 nationale en internationale prijzen gewonnen. En er zijn diverse modellen horloges tentoongesteld in musea als het Chicago Museum of Architecture en het Museum für angewandte Kunst in Frankfurt.

De horloges zijn exclusief met de hand gemaakt door traditionele horlogemakers in Phorzheim. Door gebruik van componenten van hoogstaande kwaliteit van Zwitsers materiaal en computer gecontroleerde productie wordt kwaliteit van de designer horloges gewaarborgd. Dus je krijgt de Duitse degelijkheid gecombineerd met Zwitserse kwaliteit. Kan het nog beter?

 

Unboxing

Bij het openen van het doosje valt direct op dat het op een andere manier verpakt is dan je verwacht. Normaal krijgen we horloges in een kunststof of houten doosje waarbij na het openen daarvan direct het uurwerk te bewonderen is. Dat gaat met een Botta horloge heel anders. Het designers gevoel spat er al direct vanaf wanneer ik de eerste glimp van de verpakking zie.

Het horloge zit in een aluminium koker met een schuimrubberen "insert" die er voor zorgt dat er onmogelijk beschadigingen kunnen ontstaan bij het verzenden. Dat is ook deze keer goed gelukt, want het uurwerk komt er zonder krassen uit, en na wat gepuzzel heb ik het horloge van zijn bescherming ontdaan. Wat als eerste opvalt is natuurlijk die ene wijzer. Best een apart gezicht, maar tegelijkertijd snap ik direct dat dit concept een succes geworden is en door andere fabrikanten wordt nagemaakt. Het is afwijkend van de rest en het maakt een horloge interessant.

Anniversary UNO PLUS Pearl Black Quartz

Botta Design Anniversary Uno Plus pearl black is een speciale uitgave ter ere van het 30 jarige bestaan van het Uno horloge met 1 wijzer. Het is een fors horloge met zijn 44 mm diameter, maar doordat hij zo plat is en erg licht van gewicht valt dat niet heel erg op in eerste instantie. Het glaswerk is van saffierkristal met dubbele krasbestendige anti-reflectie coating en is waterdicht afgewerkt tot 3ATM. Wat betekend dat het Botta horloge spatwaterbestendig is, maar niet gemaakt is om mee te zwemmen. De 3 ATM staat voor 3 atmosfeer. Dat wil zeggen dat je dit horloge om kan houden wanneer je eventjes je handen wast. Het zal ook geen last hebben van een beetje zweet of een regenbui, maar doe dit uurwerk af als je gaat zwemmen of douchen.

Het lederen bandje voelt nog een beetje stug aan, wanneer ik het horloge voor de eerste keer om doe, maar het vormt al snel naar mijn pols.  Zoals gezegd is het geen zwaar klokje, met zijn 62 gram vind ik het zelfs erg licht en daardoor ook heel fijn om te dragen. Het is nog wel even wennen om het goed af te lezen, maar dat maakt het ook wel weer gelijk leuk. Ik zie dat het horloge klasse en rust uitstraalt. Het is écht een designer horloge, strak met een intelligente vormgeving, tijdloos en bijzonder.

 

Eén wijzer maakt je wijzer

Het horloge heeft alleen een uurwijzer die doorloopt tot aan de rand van de kast om de tijd zoveel mogelijk tot op de minuut af te lezen. Het idee erachter is een minimalistisch en esthetisch verantwoord horloge. Heb je in je leven echt altijd de exacte tijd nodig? Met de 1-wijzer prinicipe heeft Klaus Botta deze gedachte los gelaten, en moet je als drager van dit horloge de behoefte aan de exacte tijd laten gaan. Als je filosofisch wilt doen zoals Botta graag doet, dan betekent zo’n manier van tijd aflezen dat tijd minder belangrijk wordt en je niet meer precies op de minuut leeft.

 

Specificaties Botta horloge Uno

Diameter Kast 44 mm
Dikte Kast 6,4 mm
Gewicht 61,5 g
Uurwerk Quartz, RONDA 704 Swiss-made
Datum aanduiding Yes
Behuizing Roestvrijstaal
Glass type Saffierkristal met dubbele krasbestendige anti-reflectie coating
Water bestendigheid 3 ATM
Horloge Band Leder
Bijzonderheden 1 wijzer met datum aanduiding

Conclusie

De Anniversary UNO PLUS Pearl Black Quartz is een geweldig horloge. Meestal als producten het "Design" label aan zich hebben hangen zijn het saaie, kale en soms ook kille ontworpen producten die weinig karakter tonen, maar bij dit horloge is dat zeker niet het geval. Ja er wordt maximaal geminimaliseerd door zelfs één wijzer weg te laten in het horloge, maar juist daardoor krijgt het karakter. Ook de filosofie achter dit uurwerk maakt het verhaal compleet. Want hoevaak heb je nou ook écht werkelijk de exacte tijd nodig? Als iemand vraagt hoe laat het is rond je de tijd ook altijd af toch? Dus in principe zijn we eigenlijk allemaal al net zo met de tijd bezig zoals Klaus Botta met dit horloge bedoelt. In de details van de horloges lees je zijn kwaliteit. Klaus Botta denkt na over de lengte van het streepje op de wijzerplaat, de indeling en de juiste verhoudingen. Het comfort en de draagbaarheid van een Botta Design horloge zijn goed. Omdat Klaus Botta weet waar het om draait.

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij botta-design

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • schitterend design
  • draagcomfort
  • licht gewicht
  • goede afmeting

THE BAD

  • Geen
Peter Willemse

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram