Review: Billions Seizoen 1 (DVD)

Billions Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Na House of Cards en Designated Survivor is er eindelijk een serie die een hele andere kant van de Amerikaanse politiek belicht. Billions is een dramaserie die zich afspeelt in de financiële wereld van New York, waar politiek minstens zo belangrijk is als in Washington.

Daarbij gaat het natuurlijk vooral om de vraag hoe je zo goed mogelijk de boel kunt bedonderen. De strijd in dit eerste seizoen gaat dan ook tussen de federale aanklager Charles ‘Chuck’ Rhoades (Paul Giamatti) en Bobby ‘Axe’ Axelrod (Damian Lewis – Homeland).

Het verhaal van de twee is losjes gebaseerd op de strijd tussen aanklager Preet Bharara en Steve Cohen van S.A.C. Capital Advisors. Axe is een overlevende van de aanslagen op 11 september en lijkt een groothartig man. Hij betaald zelfs het schoolgeld voor de kinderen van zijn collega’s die de aanslagen niet overleefden. Maar dat is de mooie kant van zijn verhaal. De andere kant is dat hij zijn rijkdom vergroot met omkoping en handel met voorkennis.

Zijn tegenstander is een meedogenloze aanklager die een hekel heeft aan iedere vermogende criminelen die hun geld gebruiken om onder de wet uit te komen. Ondertussen staat hij privé onder druk. Zowel zijn vader als zijn vrouw zijn financieel veel succesvoller dan hij is. Zijn vrouw is een psychiater en werkt al 15 jaar voor Axe, wat de relatie verder bemoeilijkt.

Het gevolg is een kat-en-muis spel tussen een rijke vent en een aanklager die aan alle kanten gefrustreerd lijkt te raken. Een heerlijk stukje drama dus. Een stukje drama zo goed dat seizoen 2 al is uitgezonden in de VS en seizoen 3 al is besteld. Geen eendagsvlieg dus.

Extra’s

Dat Paramount hoog inzet op de film, zien we aan de verpakking. Ieder schijfje bevat twee van de twaalf uitzendingen die elk ongeveer 50 minuten duren. Daarnaast bevat ieder schijfje extra’s. De serie wordt keurig afgemixt met Dolby Audio. Er wordt vooral veel aandacht besteedt aan het ontwikkelen van de karakters. Mocht je niet helemaal bekend zijn met het jargon van de serie, is er ook de extra Street Slang.

Conclusie: Billions Seizoen 1 (DVD)

Eindelijk een politiek drama waarbij het om de financiële politiek gaat. De casting van Damian Lewis als Axe is briljant. We kennen hem al als dubbelzinnige badguy uit Homeland en in dat imago gaat hij rustig door in deze serie. Bovendien is de vertelling lekker vlot, dus de serie is goed te volgen.

Billions Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Spannende verhaallijn
  • Eindelijk een 'ander' politiek drama

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events