Nokia 8 is het eerste ware vlaggenschip van Nokia

Nokia heeft het gedaan. Vandaag heeft het de kleurrijke Nokia 8 gelanceerd. Het eerste toestel uit de lijn Android smartphones die echt vlaggenschip waardig is en…. Nokia kiest voor de strategie van een ware prijsvechter. Daarmee ondermijnt Nokia andere vlaggenschepen op dezelfde chipset, al geef ik toe dat de eerste toestellen met deze chipset een half jaar geleden al verschenen.

Nokia heeft de Nokia 8 uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Dezelfde chipset die we vinden in de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Sony Xperia XZ, OnePlus 5, Xiaomi Mi 6 en HTC U11. Alleen de OnePlus 5 is goedkoper dan de Nokia 8, maar dan heb je niet het servicenetwerk van een (half) Europees merk.

De strategie die Nokia volgt lijkt sterk op die van het Chinese Huawei. Ook dat merk vocht zich de Europese markt in door de marges op de smartphones laag te houden. Nu het merk gevestigd is, zien we de prijzen naar verhouding omhoog gaan. Naar verwachting zal Nokia hetzelfde pad bewandelen met één groot verschil. Het gros van de consumenten kent Nokia natuurlijk al.

Naast de chipset, beschikt de Nokia 8 ook over een bijzondere camera. Het toestel is uitgerust met Dual Sight. Daarmee kan de smartphone het beeld van beide camera’s die erin zitten combineren. Bovendien neemt het toestel in dat geval het geluid in 360-graden op met behulp van de drie microfoons die in het toestel zitten. Surround sound op jouw video’s dus :-). Filmen kan gewoon in 4K.

Nokia laat nadrukkelijk weten dat het toestel is voorzien van een stock Android installatie. Hierdoor mag je maandelijkse updates verwachten om het toestel stabiel en veilig te houden. Een mooie belofte waarvan we Nokia die graag zien waarmaken.

Nokia zal gelijk met de smartphones ook weer een eigen accessoirelijn lanceren. Ook daar trekt het merk duidelijk weer een eigen plan. Heel vreemd is het echter niet. Nokia maakte altijd al hippe accessoires.

De Nokia 8 krijgt een adviesprijs van €599 mee.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl