Met behulp van TCL kwam de BlackBerry dit jaar terug op de markt. Oké, nog niet echt in het straatbeeld. Toch is het een eerste, grote stap voor het ooit ijzersterke merk.

BlackBerry is altijd erg bekend geweest om haar zwaar beveiligde besturingssysteem en verloor de strijd vooral door een gebrek aan leuke apps en pubers die de BBM messenger massaal inruilden voor WhatsApp.

Nu het bedrijf extreem klein is geworden en haar merknaam in licentie heeft gegeven voor BlackBerry hardware van Alcatel fabrikant TCL, is het tijd voor de Canadezen om te gaan verdienen aan de software kant.

Het bedrijf werkte al mee aan Samsung Knox, maar heeft inmiddels een volledige Android versie ontwikkeld die extreem veilig zou zijn. Zo komen er maandelijks patches uit voor de Android versie en levert BlackBerry haar DTEK beveiligingssuite met haar Android versie mee.

De Android versie van BlackBerry is niet gratis, maar fabrikanten kunnen er wel een licentie op nemen. Op die manier kunnen ook kleinere fabrikanten mogelijk meedingen naar overheidscontracten. Of en welke fabrikanten BlackBerry’s Android versies op hun toestellen gaan zetten is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.