Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De LG V30 dumpt haar tweede display

Met de introductie van haar V series, introduceerde LG Android smartphones met twee displays aan de voorkant. Bovenaan het scherm zat een tweede display dat klein en energiezuinig was. Dit tweede display verhoogde het gebruikscomfort.

De LG V30 die eraan zit te komen, krijgt net als de LG G6 en de LG Q6 mooi afgeronde hoeken. Daarbij heeft LG er voor gekozen de ruimte voor het tweede display niet langer in het design mee te nemen. Ondanks dat, blijft de functionaliteit wel deels behouden.

De software neemt de functionaliteit over met een floating bar. Deze kun je vanuit de zijkant het display op trekken om van daaruit snel bepaalde functies te openen. Daarmee begint het meer te lijken op de edge functies van Samsung’s Androids.

Toch krijgt de LG V30 wel een aantal interessante opties mee. Zo zou het de eerste smartphone met een f/1.6 lens zijn die ook in expert mode gebruikt kan worden. Daarnaast zou er stemherkenning zijn om het toestel te unlocken. Dit naast gezichtsherkenning, vingerafdrukscanning en knock-code.

De presentatie van de LG V30 zou tijdens de IFA plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.