Lenovo stopt met haar eigen Android skin, kiest voor stock

Motorola stond er al jaren om bekend dat het een near-nexus ervaring met haar Android toestellen bood. Het veranderde nauwelijks iets aan de stock Android installatie van Google met als gevolg dat de toestellen met beperkte specs toch opvallend snel presteerden. De Lenovo smartphones, het moederbedrijf van Motorola, deed dit niet, maar gaat nu all the way.

Hoewel Lenovo toestellen nog nauwelijks verkocht worden in de Benelux, is de verandering die Lenovo doorvoert erg groot. Lenovo’s Vibe Pure UI zorgde ervoor dat de Lenovo smartphones een eigen identiteit kregen, maar de eigen interface die over Android heen lag, vroeg ook de nodige processor en geheugencapaciteit. Daarnaast is niet ieder Android gebruiker blij met de aanpassingen van een fabrikant. Het standaard Android besturingssysteem is immers al zeer volledig.

Door Vibe Pure UI nu te dumpen zet Lenovo een grootse stap en worden haar toestellen feitelijk alternatieven op de Nexus en Pixel smartphones die Google al jaren op de markt brengt (Pixel vervangt Nexus). Een ander voordeel is dat het ontwikkelen van updates voor Android goedkoper en sneller gaat zonder die Vibe Pure UI laag over de Lenovo toestellen heen. De kans is dus groter dat updates sneller en langer naar deze toestellen worden verzonden.

De Lenovo K8 zal het eerste toestel zijn dat van stock Android wordt voorzien. Bovendien krijgt deze hele lijn ook Android 8.0 mee. Het toestel is nog niet aangekondigd voor de Benelux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.