Het Duitse GoXtreme heeft vandaag haar nieuwste smartphonecamera gepresenteerd; de GoXtreme Kamera OMNI 360°. Inderdaad. Kamera met een grote K in plaats van een kleine c. Het zijn immers Duitsers.

De GoXtreme Kamera OMNI 360° is een opklikcamera. De kleine camera bevat aan de onderkant een micro-USB of USB-C aansluiting voor Android smartphones. Je klikt de camera op het toestel en kunt meteen beginnen met filmen in 360-graden.

Deze strategie is briljant voor GoXtreme. Het gros van het rekenwerk wordt door de smartphone gedaan en daarmee worden de kosten op de chipset gedrukt. De GoXtreme Kamera OMNI 360° is een systeem met twee lenzen en 4 megapixel beeldsensoren. Deze opstelling levert een 360-graden film in net iets meer dan Full HD op. 2.048×1.080 om precies te zijn. Dit is wat beperkt qua resolutie, maar doet niet onder voor het gros van de 360-graden camera’s die in de schappen liggen.

Er zit ook een groot voordeel aan de techniek die GoXtreme voor deze camera heeft gekozen. Je kunt met de camera namelijk ook live in 360-graden streamen en ja, dat is wel heel geef natuurlijk. Vooral op plekken als hier op de IFA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.