Honeywell introduceert haar Lyric C1 cloud camera

Ook Honeywell stapt in de wereld van de cloud beveiligingscamera’s. Het bedrijf introduceerde vandaag haar Lyric C1 waarmee het bedrijf laat zien de Lyric lijn te willen verbreden.

De Lyric C1 is een 720p HD camera op 30 FPS in een wereld waarin vooral veel Full HD cloud camera’s worden gelanceerd. Toch is dit in de praktijk niet heel bezwaarlijk. Voor identificatie is 720p in veel gevallen scherp genoeg. Zeker binnenshuis waar de camera voor is gemaakt. Er zijn ook IR LED’s beschikbaar voor nachtzicht en de lens heeft een kijkhoek van 135 graden.

Interessant is dat Honeywell de Lyric C1 een magnetische voet heeft gegeven. Hierdoor krijg je veel vrijheid om de camera te positioneren. Iets anders opvallends is de alarmdetectie die in de camera zit. Als hij een rook- of brandmelder hoort, herkent hij het geluid en zal hij zelf ook alerts uitsturen. Met behulp van de microfoon en speaker is ook tweeweg communicatie mogelijk.

De Honeywell Lyric C1 is een sociale WiFi camera. Zonder abonnement zijn beelden 24 uur toegankelijk in de cloud. De communicatie verloopt over 256-Daarnaast krijg je er een 8GB SD kaart bij voor lokale opslag van beelden. Zolang hij stroom heeft, neemt hij op en de lokaal opgeslagen beelden kunnen in theorie veel langer beschikbaar blijven.

Op basis van beeldanalyse kan de Lyric C1 ook bewegingen herkennen en daarop reageren. Nu is dit een techniek die nogal foutgevoelig is. Bijvoorbeeld bij een wolk die langs drijft of een ventilator die aan slaat. Je kunt in de software twee zones in beeld markeren waarop hij moet reageren waarbij hij de rest netjes negeert. Ook kan de camera in- en uitschakelen op basis van geofencing.

Beschikbaarheid

De Honeywell Lyric C1 gaat €119 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram