Gebruik DJI Drones en software aan banden binnen leger VS

Het Pentagon heeft per direct het gebruik van DJI drones en andere hard- en software binnen het Amerikaanse leger verboden. Het Chinese DJI is één van de grootste merken op het gebied van drones voor de consumenten, semiprofessionele- en professionele markt.

De reden dat het leger per direct stop met het gebruik van DJI zit hem in kwetsbaarheden in de software die DJI heeft ontwikkeld. Het leger laat nog niet weten welke problemen het heeft gevonden, maar wel dat het overweegt om de kwetsbaarheden openbaar te maken.

DJI is verrast en teleurgesteld in het Amerikaanse leger. DJI liet persbureau Reuters weten niet benaderd te zijn door het Pentagon, maar zeker open te staan om tot een oplossing te komen.

In China heeft de overheid een aandeel in ieder bedrijf. Dit maakt de beslissing voor overheden om met Chinese bedrijven in zee te gaan vaak controversieel. Zo was er een enorme discussie in 2013 over Huawei. Huawei kennen we inmiddels als een smartphone fabrikant, maar het bedrijf levert al veel langer apparatuur voor mobiele netwerken. In 2013 waren er verdenkingen dat de Chinese overheid via de netwerken kon spioneren. Huawei overleefde de discussie door complete openheid over haar hard- en software te bieden zodat overheden deze zelf konden controleren.

Hoewel het Pentagon nog niets naar buiten heeft gebracht, zou het goed kunnen dat de kwetsbaarheden met mogelijkheden tot spionage te maken kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events