GadgetGear.nl
Nokia N90 Carl Zeiss

Zeiss gaat weer lenzen voor Nokia smartphones ontwikkelen

De relatie tussen het van oorsprong Finse merk Nokia en het Duitse Zeiss gaat al heel ver terug. Terug naar de tijd van de ‘gewone’ mobiele telefoons, toen Zeiss nog Carl Zeiss heette. Zelfs onder vlag van Microsoft heeft Zeiss regelmatig lenzen voor Windows Phone smartphones ontwikkeld. En nu is het de beurt aan de moderne Android smartphones van Nokia.

De samenwerking met Zeiss is niet alleen uit historisch perspectief goed te verklaren, Nokia moet ook opboksen tegen een andere grote Chinees; Huawei. En laat Huawei sinds ruim twee jaar nauw samenwerken met Leica. Het gevolg hiervan is dat er al verschillende Huawei vlaggenschip smartphones zijn met een Leica optiek aan boord.

Zeiss gaat met het hele optiek aan de slag. Van de lens tot de beeldprocessor en de beeldverwerking daarachter. Zeiss zal de technologie ook echt alleen aan Nokia leveren. Andere smartphone fabrikanten zullen vooralsnog niet met Zeiss camera’s in hun toestellen komen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten