Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Squid, alternatief voor vitrage dat geen ruimte in neemt

Vitrage is dan misschien ouderwets, het heeft een hele handige functie. Daglicht valt naar binnen, je hebt zicht naar buiten en toch een berg privacy overdag. Maar vitrage ziet er oubollig uit en neemt veel ruimte in. Als oplossing ontwikkelde het Vlaamse Lampe Textiles haar Squid.

Squid moet je vooral zien als een alternatief voor plakfolie met als grote voordeel dat de fabrikant aangeeft dat Squid ook op HR++ glas geplakt mag worden. Dit laatste is een groot probleem bij het gebruik met plakfolie. Door de plakfolie kan de temperatuur oplopen en loopt je met HR++ glas risico op thermische breuk. In een mailwisseling met GadgetGear heeft Lampe Textiles via haar PR bureau laten weten onderzoek te hebben gedaan naar dit onderwerp. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Squid alleen niet tot voldoende temperatuurverhoging leidt.

Met Squid hou je de grote voordelen van vitrage, maar zonder ophangsystemen. Het voegt slechts een fractie dikte aan de glasplaat toe. Qua zonlicht hangt de weerkaatsing af van de soort die je kiest. De weerkaatsing ligt tussen de 25~36%. Daarbij kan de gevoelstemperatuur achter het glas met 3 graden Celsius dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.