Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de The Magicians Seizoen 1 met 4.5 sterren.

The Good
  • Prima cast
  • Sterk verhaal
  • Grafisch mooi afgewerkt


Toverschool? Check. Magische kast/klok om doorheen te lopen? Check! Magische wezens? Check! Vliegende bedscène waarbij beiden de broek aanhouden en toch magisch tot een orgasme komen? Check! The Magicians lijkt dé kruising tussen Harry Potter en Narnia te moeten zijn met een vleugje hedendaags drama.

The Magicians Seizoen 1 is een tikkeltje zwaar om in te komen. Als je niet op de zoveelste kinderfilm met toverstokjes zit te wachten tenminste. Het begint allemaal net iets te lief en vooral langzaam. Maar wanneer je dan eindelijk aan het einde van de eerste aflevering komt; POEF! De gewelddadige moord waar je op zat te wachten en een mysterieus persoon die je in één klap aan de serie bindt. Knap gedaan!

The Magicians is geschreven op basis van de bestsellers van Lev Grossman. Het verhaal speelt af in de wereld waarin Brakebills University dé centrale rol speelt. Net als Hogwards is dit een toverschool waarbij je echt iets moet kunnen om aangenomen te worden. Het blijkt namelijk al snel dat veel mensen ‘iets’ van toveren in zich hebben. Maar alleen de mensen waar echt potentieel in zit, zijn welkom. Dit is meteen al wat de relatie tussen jeugdvrienden Quentin Coldwater (Jason Ralph) en Julia Wicker (Stella Maeve) op scherp zet. Hij mag wel, maar zij niet.

Quentin is een groot fan van verhalende boeken over toverwerelden ala Narnia. Eenmaal op de schoon aangekomen, blijken zijn favoriete karakters uit zijn favoriete boekenserie echt te bestaan. Sterker nog, er blijkt een zesde deel van die boekenserie te zijn, maar die is pas half af. Al snel komen de wereld van zijn boeken en Brakebills University samen.

Niet alleen ontdekken Quentin en de andere nieuwe recruten al snel meer over hun magische krachten, ze ontdekken ook hoe gevaarlijk magie is en dat er een enorme strijd gaande is. Niet alleen moet Quentin zichzelf leren verdedigen met magie, hij moet er vooral mee overleven binnen deze wondere wereld.

The Magicians Seizoen 1 maakte absoluut een sompige start. Het zijn letterlijk de laatste paar minuten van de eerste afleveringen die ineens de interesse wekken en een goed beeld neerzetten van wat je van deze serie mag verwachten. Geen halfzacht gedoe en suffe toverstokjes, maar overleven in een magisch horrorscenario.

Extra’s

The Magicians Seizoen 1 telt 13 afleveringen die goed zijn voor 9 uur bankhangen. Universal heeft ook nog de nodige extra’s op het schijfje geperst. Zo leer je meer over de wereld van The Magicians, maar zitten er ook de nodige verwijderde scenes en de nodige grappen op geperst. De schijfjes ondersteunen zowel DTS als Dolby Audio.

Conclusie: The Magicians Seizoen 1 Blu-Ray

Na vele films over toverwerelden die zich met name op kinderen richten, zet Universal nu een toverserie voor volwassenen neer. De eerste aflevering weet dit letterlijk tot het einde geheim te houden, maar daarna wil je gewoon door. Origineel, creatief, gewaagd en spannend tot het eind.

Beschikbaarheid

The Magicians Seizoen 1 is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.