Review: Shades of Blue Seizoen 1 (DVD)

Ik ben er nog niet uit. Is ze nou een briljant actrice of is ze gewoon zo ontzettend goed gecast als moeder die de wanhoop nabij is. Hoe dan ook, deze nieuwe politieserie met Jennifer Lopez zal vriend en vijand verrassen.

Jennifer Lopez (van de vele liedjes) mag stralen als agente Harlee Santos. Even dacht ik dat ze de hoofdrol kreeg in ‘de volgende politieserie’, maar ook dat blijkt niet het geval. J-lo en haar team blijken zo corrupt als ik weet niet wat.

Harlee is een agente bij het beroemde politiekorps van New York, de NYPD. Daar staat ze direct onder leiding van Matt Wozniak (Ray Loitta). Naast het boeven vangen overdag, zijn deze agenten in de nacht zelf boefjes. Niet met de meest kwade bedoelingen. Ze verrijken zichzelf wel, maar houden ook de criminaliteit in toom. Dealers over buurten verdelen en dat soort dingen.

Wanneer Harlee hoopt een nieuwe deal te sluiten met een ondernemer, blijkt dit een undercover agent van de FBI. Betrapt… en dan krijgt ze een vrijwel onmogelijke keuze. De cel in en haar dochtertje 8-10 jaar niet meer zien of de FBI aan het bewijs helpen om het hele team op te rollen. En daarbij moet ze zelf in leven proberen te blijven.

Al snel trekt Harlee een web aan leugens om zich op, maar ze heeft nog een probleem. Ze kan niet zo gek goed liegen. En wanneer haar corrupte baas ook een belangrijke rol in haar privéleven heeft, wordt het allemaal wel heel complex.

Ik begon mijn review met een opmerking over de acteerkwaliteit van Jennifer Lopez. Sinds het einde van het echte TMF kijk ik al geen videoclips meer en ben ik haar echt totaal uit het oog verloren. Getekend door de tijd zet ze een zeer geloofwaardige single moeder neer, maar een geloofwaardige agente? En dan zeker één die corrupt is? Het ene moment heb ik daar wat moeite mee, het andere moment totaal niet. Het komt niet vaak voor dat ik twijfel over mijn mening.

Qua cast moet de naam van Jennifer duidelijk de kar trekken. De rest van de belangrijke karakters wordt door acteurs met beduidend minder bekendheid gevuld. Iets dat ik doorgaans wel waardeer in series en films omdat ik me beter in de karakters kan verdiepen. Toch springen ook deze karakters er niet echt uit in acteertalent.

Extra’s

Qua extra’s bevatten de schijfjes van Universal geen schokkend materiaal. Een gag reel, verwijderde scenes en een alternatief einde voor één van de 13 afleveringen. Gewoon netjes.

Conclusie: Shades of Blue Seizoen 1

Het is niet het buitengewone acteertalent van de cast dat me 13 afleveringen lang naar deze serie trekt. Het is het verhaal waarmee Shades of Blue speelt. Corruptie in het korps en de FBI die een kat en muis spelletje probeert te spelen met een opstandige moeder als stralend middelpunt die er psychisch helemaal aan onderdoor lijkt te gaan. Een creatieve, nieuwe insteek voor het genre dat ik zeker waardeer. Bovendien, tegen het einde van het seizoen lijkt de cast wel aardig in vorm te komen. De kans is dus heel groot dat het tweede seizoen echt stukken beter is.

Conclusie

Shades of Blue seizoen 1 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuke nieuwe insteek qua verhaallijn

THE BAD

  • Cast komt pas laat in haar rol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events