Review: Sandberg Survivor Powerbank 20100

De deur uit gaan zonder mobiel? Dat is bijna niet meer van deze tijd! Niet alleen vanwege al het socialmedia gebruik, maar onze mobiel is nu ook een camera, GPS en ohja om mee te bellen natuurlijk ook nog 🙂 . Erg handig om bij je te hebben dus, maar wat nu als je in een situatie bevindt waar je onmogelijk je mobiel kan opladen? Dan heb je een serieus probleem als je bijvoorbeeld in een noodsituatie zit. Want hoe zuinig je telefoon met de batterij om gaat, hij gaat hoe dan ook toch écht een keer leeg! Met dat in gedachten ga ik de Sandberg Survivor Powerbank 20100 testen. Ik ben benieuwd!

Sandberg staat voor kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid.  Sinds de oprichting in 1985 hebben consumenten, instellingen en bedrijven van deze simpele filosofie geprofiteerd. Distributeurs en dealers waarderen de beschikbaarheid, het brede aanbod, de simpele procedures en de uitzonderlijk lage foutmarge. Ieder jaar vinden meer dan een half miljoen Sandberg-producten hun weg naar gebruikers in meer dan 65 landen.

Unboxing

Als ik de powerbank uit de verpakking haal voel ik direct dat het geen doorsnee opladertje is. Het voelt echt heel solide aan. De styling is modern, stoer en robuust te noemen, de powerbank ziet er mooi uit en heeft een “army” look.  De  groene behuizing van de Sandberg is  beschermd met een laag knetter hard plastic in een pijl-achtige vorm wat als extra bescherming zal fungeren en maakt van deze oplader een tank van een powerbank!

 

 

Wat deze unit ook bijzonder maakt is dat hij voorzien is van een IP 67 rating. Dat wil zeggen dat hij een half uur lang een meter onder water kan. Solide bouw, goede looks en óók nog eens water dicht dus!

De LED lampjes laten zien hoeveel accu de batterij heeft geladen. Elke LED toont 25% power. De Sandberg Power Bank heeft slimme USB-poorten en een microUSB-poort (om het apparaat zelf te laden). Hierdoor is het mogelijk twee apparaten tegelijk op te laden. Poort 1 is een 5V / 2.4A met intelligent opladen, terwijl poort 2 een 5V / 1.5A poort is.

De oplader heeft ook nog een zaklamp met een bereik van 30 meter. Die wordt geactiveerd wanneer er twee keer op de aan/uit knop drukt. Je kan ook een SOS-modus inschakelen. Door nog een keer op de aan/uit knop te drukken wordt deze in werking gesteld. Je zal het maar nodig hebben!

Strak design en oersterk!

Specificaties

 • IP67 dust, shock and waterproof case
 • Capacity: 20100 mAh
 • Battery type: Li-ion, high quality LG-brand
 • Input voltage: 5 V
 • Output voltage: 5 V
 • Input current: 2 A
 • Output current: Total 3.9 A / Output 1: 2.4 A | Output 2: 1.5 A
 • Connectors: 1 x Micro USB female, 2 USB A female
 • 4 LED lights battery indicator
 • 1 flashlight (up to 30M)
 • Charging time by AC adapter (1.0 A): 16-20 hours for full charge
 • Charging time by AC adapter (Min. 2.0 A): 8-10 hours for full charge

Het aantal keer opladen van diverse apparaten in een oogopslag

Het gebruik

Ik heb de powerbank meegenomen tijdens een paar vistrips en was verrast over de snelheid waarmee mijn telefoon weer 100% opgeladen was. Na een dag gewerkt te hebben, waarbij mijn telefoon intensief wordt gebruikt had deze nog maar 14 %. Erg vervelend, want ik wil direct uit mijn werk mijn spullen inladen en zo snel mogelijk aan de waterkant zitten. Er zijn namelijk al heel wat dagen van te voren gevoerd op de plek waar vanavond gevist wordt, en de verwachtingen zijn dan ook erg hoog. Dus elke half uurtje is pure winst. Er van uitgaande dat ik niet in de steek word gelaten door de powerbank neem ik hem mee, en zo kom dus nog voor mijn verwachtte aanvangstijd aan op de plek! Ik sluit de oplader aan op mijn telefoon voordat hij uitgaat, want inmiddels is het percentage nog veel lager geworden.

Ik kijk na een paar kleine handelingen verricht te hebben even snel op de telefoon en zie dat er al aanzienlijk wat bij geladen is. Daar wordt ik blij van, want vandaag dient de telefoon niet alleen als communicatie middel, maar ook als camera. En die denk ik wel nodig te hebben als ik naar mijn voerstek kijk!  Er schieten een paar karpers weg als ik inwerp en het duurt niet lang voordat de eerste vis zich aandient. Gelukkig kan ik nu goed foto’s maken van alle vissen die vanavond op de kant komen, want er kwamen mooie exemplaren even een korte photoshoot bij me doen.

 

Voor deze situatie was de powerbank dus écht een uitkomst. Ik heb het apparaat simpelweg in mijn tas gedaan bij mijn andere visspullen en heb geen last ondervonden van het gewicht of het formaat. Ik heb getest hoe vaak ik mijn Samsung S5 op kan laden en heb dit 8 keer kunnen doen! Dus mocht ik een week weg gaan en ben mijn oplader vergeten, dan is er door de Sandberg geen paniek in de tent!

 

 

Conclusie

Sandberg Survivor Powerbank is de ultieme backup-accu voor het opladen van mobiele telefoons en andere mobiele USB-apparaten. Water-, stoot- en stofbestendig:  je kunt hem overal mee naar toe nemen, of je nu gaat vissen ( zoals in mijn geval) raften, bergbeklimmen, kamperen of naar een festival gaat. De enorme hoogwaardige 20100-mAh accu geeft genoeg stroom om een gemiddelde smartphone 8 keer op te laden. Door het gebruik van kwaliteits materialen is er een powerbank ontstaan die mij het gevoel geeft dat ie niet kapot te krijgen is ongeacht hoe lomp ik soms kan zijn. Echt wat voor mij dus :), maar ook voor de “die hard” outdoor mensen is dit echt een goed product die je niet in de steek laat!

 

 

 

 

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Robuust
 • laad capaciteit
 • Veelzijdig

THE BAD

 • geen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.