Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank met 4.5 sterren.

The Good
  • Ontzettend mooie bass
  • Vol geluid
  • Zeer compact
  • Zeer slim ontworpen powerbank
The Bad
  • Ook hier weer geen stabiele bluetooth verbinding


Sandberg maakt al jaren hoofdtelefoons, maar lijkt altijd een beetje in het budget segment te blijven hangen. Prijstechnisch zeer goed voor wat je krijgt, maar nooit echt bijzonder. Met de Bluetooth Earbuds + Powerbank lijkt het merk iets compleet anders te doen.

Unboxing

In de verpakking van de Zeer vinden we naast de Bluetooth Earbuds + Powerbank een aantal eartips, een micro-USB kabel en een korte handleiding. Meer hebben we niet nodig.

Design – Oordopjes

De oordopjes zien er een beetje uit als kogels die je in jouw oren propt, maar dan met een duidelijk plastic achterkant. Zwart glanzend met een zilveren drukknopje en een kleine status LED. Qua design niet heel opvallend, maar wel heel degelijk uitgedacht. Net als Apple, gaat Sandberg voor minimaal. Heel anders dan de alternatieven van Jabra en PK Paris.

Design – Powerbank

De powerbank is briljant uitgedacht. De aluminium koker biedt natuurlijk ruimte om de twee oordopjes in op te slaan. Wanneer je de oordopjes in de powerbank stopt, worden ze magnetisch op hun plaats gehouden en beginnen ze meteen te laden. Via een schuif kun je ze naar boven duwen om ze weeg gemakkelijk uit de headset te halen.

Accucapaciteit

De powerbank heeft een capaciteit van 2.100mAh. De oordopjes 50mAh. Per volle lading gaan de oordopjes 3 uur mee en ze kunnen theoretisch 21x geladen worden voor de powerbank zelf leeg is. Eventueel kan de powerbank ook worden gebruikt om een smartphone op te laden. Dit gaat met 500mAh en is wel erg traag. Prima voor in nood, maar liever neem je een losse powerbank mee voor jouw smartphone en/of tablet.

Geluidservaring

De categorie van echt draadloze oordopjes is relatief nieuw. Ik heb inmiddels een aantal modellen in mijn oren gehad en het gros heeft één groot probleem; het ontbreekt aan bass. En dat is bij deze oordopjes van Sandberg echt geen enkel probleem. Die bass die zit erin en niet zo’n klein beetje ook. De bass klinkt gewoon lekker en natuurlijk. Hiermee ontstijgen de oordopjes van Sandberg de geluidskwaliteit van die van Jabra en PK Paris.

Maar… er is ook een keerpunt aan het compacte ontwerp. Deze hele categorie heeft moeite met het opzetten van een stabiele bluetooth verbinding. Wanneer je jouw telefoon in jouw broekzak hebt, is het normaal dat de verbinding zo nu en dan wegvalt. Bij deze oordopjes van Sandberg is dat wat vaker dan bijvoorbeeld bij de Jabra. Niet vreemd want er is gewoon veel minder ruimte voor een fatsoenlijke antenne. Ook valt weleens één van de twee oordopjes weg. De stabiliteit kan dus echt wel beter.

Conclusie: Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank

Sandberg zet met haar Bluetooth Earbuds + Powerbank een wel heel sterk staaltje geluidskwaliteit neer. Van de draadloze oordopjes die ik heb getest in deze categorie is de Sandberg tot nu toe de winnaar op geluidskwaliteit. Alleen die verbinding… die is niet heel stabiel. Kun je daarmee leven, is dit de beste koop in de categorie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.