Review: Philips Powerpro FC9932/09 (Stofzuiger)

Een stofzuiger met energielabel A, een zakloze zuigkracht en met LED-verlichting om verborgen stof de baas te zijn… Mensen… de toekomst is nu! Lees de review van de Philips Powerpro hier!

 

Philips is de onbetwiste marktleider op een breed scala van producten. Vanuit GadgetGear mochten we veel categorieën testen en altijd zijn we toch weer verrast door de innovatie, die keer op keer opgezocht wordt. Van cardiologische zorg tot energiezuinige verlichtingsoplossingen en van scheerapparaten tot mondverzorgingsproducten. Philips is al meer dan 120 jaar geleden begonnen met de productie van de gloeilamp en inmiddels het uitgegroeid tot een bedrijf met wereldwijde bekendheid.

De belangrijke kernwaarden van dit bedrijf staan na al die jaren nog steeds overeind. Niet alleen innovatie, maar vooral jij als mens staat centraal bij Philips. Naast een mooi design is ook een duurzaam ontwerp belangrijk voor dit merk. Zo wordt altijd ingespeeld op jouw behoeften en worden je verwachtingen keer op keer overtroffen. Met geavanceerde technologieën helpt Philips jou om gezond te leven, om gezond te blijven en van het leven te genieten. Oké, genoeg veren waar de zon niet schijnt, op naar innovatie die zuigt 😉

Unboxing

Bij het unboxen valt gelijk al op dat kosten nog moeite bespaard zijn om de stofzuiger te verpakken. Werkelijk ieder onderdeel, hoe klein dan ook, is degelijk verpakt en laat hiermee zien dat het écht om het paradepaardje van de stofzuigers gaat. Bij het uitnemen van de stofzuiger voel ik direct dat het om een stuk zwaardere stofzuiger gaat dan die ik zelf heb. Dat kwam niet als verrassing, want over het algemeen zijn zakloze stofzuigers behoorlijke zwaarder dan de bezakte versies. De stoere moderne look, met een blauwachtige, metallic gloed maakt de Powerpro echt een beauty om naar te kijken. De aerodynamische looks doen niet onder van een raceauto onder de stofzuigers en ik kan niet wachten om deze zakloze stofzuiger aan het werk te zien.

Productbeschrijving

Met deze stofzuiger zuig je effectief en snel al het stof weg. Tegelijkertijd is deze stofzuiger voorzien van energieklasse A, waardoor je verzekerd bent van een minimaal energieverbruik.  Het meest opvallende aan de stofzuiger is het LED-mondstuk, daarmee zie je in een oogopslag het verborgen stof, zelfs op donkere plekken zoals onder meubels. Dankzij de rubberen flap onder het mondstuk zuig je eenvoudig ook grotere stukken stof of haren op, zonder knopen. De stofbak is zo ontworpen dat hij hygiënisch kan worden geleegd. Het allergiefilter van deze stofzuiger houdt meer dan 99,90% van het fijnstof tegen. Dat is een ongekend hoog percentage! Wat natuurlijk heel goed nieuws is voor mensen met met stofallergie.

Kenmerken Philips PowerPro

Minimaal energieverbruik
Deze stofzuiger is ontworpen voor optimale prestaties bij energieklasse A. Dat betekent minder energiekosten, minder schadelijk voor het milieu en toch reinigingsklasse A op de harde vloeren.

Klasse A op harde vloeren, hoge stofopname op zachte vloeren
Deze stofzuiger heeft de hoogste reinigingsklasse op harde vloeren. 100% van het stof wordt opgenomen! Voor het tapijt krijgt het de klasse B, wat voor tapijt enorm hoog is. Het CarpetClean monstuk is ideaal voor een grondige reiniging. Dit mondstuk is geschikt voor de zwaarste tapijtreiniging en zorgt voor een hoge stofopname op zachte vloeren.

Wanneer stofzuigen schoonmaken wordt

 

Meer zichtbaarheid van stof door LED-verlichting
Het TriActive-LED-mondstuk onthult verborgen stof dankzij de vloerlamptechnologie. Dankzij de unieke constructie met rubberen flap zorgt het mondstuk zonder borstel voor een knoopvrije ervaring waarbij geen haar vastgedraaid raakt. De unieke platte vorm zorgt dat je met het mondstuk op zelfs nog meer plaatsen komt.

 

Vuil wordt van lucht gescheiden
De PowerCyclone 8-technologie maximaliseert de luchtstroom en prestaties doordat vuil meteen van lucht wordt gescheiden. Het apparaat biedt uitstekende reiniging dankzij deze zeer efficiënte stappen: 1) Lucht komt snel in de PowerCyclone dankzij het design van het luchtinlaatrooster. 2) De gebogen luchtdoorvoer versnelt de lucht in de gewervelde kamer waardoor de stof van de lucht wordt gescheiden. 3) De geoptimaliseerde uitlaatbladeren houden het vuil gescheiden en zorgen ervoor dat het in de stofemmer beland.

Het TriActive-mondstuk doet 3 schoonmaakhandelingen tegelijkertijd:

1) Het opent het tapijt voorzichtig met de speciaal ontworpen zoolplaat om het stof diep in het tapijt te verwijderen. 2) Het zuigt grote stukken op met de grotere opening aan de voorzijde. 3) Het veegt het stof en het vuil dicht langs het meubilair en de muren op met de twee zijborstels.
De stofbak is zorgvuldig ontworpen om verzameld vuil te verwijderen zonder dat er een stofwolk ontstaat. De stofbak pak je eenvoudig met één hand vast met behulp van het handvat. De zijde van de bak heeft een speciaal ontworpen tuitvorm. Zo leeg je de bak probleemloos en gecontroleerd zonder stof te morsen.

Specificaties

Kleur: zwart | blauw
Type stofopvang: zakloos
Vermogen: 650 watt

Energielabel

Energieverbruik :A
Stofopname harde vloeren: A
Stofopname tapijt: B
Stofuitstootklasse:A
Geluidsniveau: 75 dB

Overige kenmerken

Handvat:Ja
Bediening op handgreep: Ja
Park positie: Ja
Materiaal slang: Kunststof
Product gewicht: 6200 gram

Gebruik

Bij het in elkaar zetten van  de stofzuigerstang op het handvat valt op dat het direct een solide gevoel geeft. Er klinkt een ‘die komt niet meer vanzelf los’ KLIK en ook bij het mondstuk bevestigen klinkt het zelfde degelijke geluid. Ik kan niet wachten om de stekker in het stopcontact te steken, want met alle research die ik gedaan heb zijn mijn verwachtingen hoog. Maar wat is dat? Staat de stofzuiger wel aan?  Er klinkt namelijk een verrassend zacht gezoem. Even kijken of de stofzuiger wel op vol vermogen staat, maar na een paar keer op + gedrukt te hebben op het handvat wordt mijn voorgevoel bevestigd dat hij voluit staat te zuigen! Dit geluid is voor een stofzuiger écht heel zacht te noemen. Met 75 db aan geluid kom je zeer dichtbij de robotstofzuigers met 70db en sta je verder weg van de kwaliteitsstofzuigers zoals de Big Ball Absolute van Dyson met 82db.

Het LED licht op de zuigmond is me ook een prachtige uitvinding. Voor iedereen die dit voor het eerst leest zal denken waarom je in vredesnaam licht nodig hebt bij het stofzuigen, of het moet echt nachtwerk worden. De gedachte achter de LED verlichting is simpelweg bijna onzichtbaar stof, zichtbaar te maken. De schakelaar van het licht wordt ook bediend via het handvat en ben verbaasd over de hoeveelheid verlichting die er van af komt. Dat licht laat direct zien hoeveel verborgen stof er eigenlijk op de grond ligt. Dat valt nu heel erg op en het wordt krachtig weggezogen waardoor je ook direct het resultaat ziet van je werk.

De zuigkracht is erg hoog. Op harde vloeren reinigingsklasse A en zelfs op het lastige tapijt klasse B!  Dat terwijl het een energielevel A heeft. Al het zichtbare stof verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon. Het vuil en stof is goed zichtbaar in de afval bak die overigens met één hand heel makkelijk te openen is, waardoor het leeg maken van de bak een simpele handeling wordt, zonder vieze handen. Ideaal.

 

Conclusie

Ik heb nu de Philips Powerpro FC9932/09 stofzuiger ruim twee weken in bezit en ik ben erg onder de indruk van deze krachtpatser. De stofzuiger combineert een futuristische look met een degelijke ‘feel’. Over de LED verlichting op het mondstuk had ik in eerste instantie mijn bedenkingen. “Is dat nou nodig” schoot er door mij heen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het van toegevoegde waarde is om zodoende de vloer echt mega schoon te krijgen. Ook voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie is deze stofzuiger een uitkomst, eindelijk een zuiger die een tapijt goed aankan.

Dankzij de verlichting zie je echt elk stofje of vuiltje liggen en zie je de route die je al gelopen hebt met de stofzuiger. Duidelijke banen worden zichtbaar om zo efficient mogelijk te zuigen. De stofzuiger heeft in vergelijking met andere modellen en concurenten in dezelfde prijscatergorie een grotere stofopvang capiciteit van 2,2 liter en een wat langere snoerlengte van 8 meter. Allemaal details die mijn inziens de Philips Powerpro FC9932/09 tot een echte winnaar maken.

 

Beschikbaarheid

De Philips Powerpro FC9932/09 is verkrijgbaar vanaf 399,-