Review: inCarBite Rocky (de écht universele tablet en Nintendo Switch houder)

De iPad is er inmiddels al een tijdje. Bij de eerste generatie was het voor alle makers van houders puzzelen hoe de maten zich zouden gaan ontwikkelen en wat een slimme en veilige bevestiging zou zijn. Wij waren vanaf het eerste begin enthousiast over de inCarBite oplossing. Maar zoals zoals met veel eerste oplossingen was het een hoesje om de tablet die op een houder klikt. Nu is er een universele houder die naadloos in onze auto past en eigenlijk zo slim en eenvoudig is dat je gaat afvragen waarom niemand er eerder aan gedacht heeft.

Eerste generatie

De eerste producten van inCarBite waren een stevige harde hoes met een USB laadmogelijkheid. Daarmee onderscheidde inCarBite zich van veel concurrenten. Wij gebruiken de USB laadfunctie eigenlijk nooit. De accu’s van tablets zijn tegenwoordig zo goed dat ze het makkelijk een dag uithouden. Dat wij al jaren rondrijden met de inCarBite houders permanent in de auto, geeft aan hoezeer wij fan van het systeem zijn. De harde hoes was wel hetgeen wat vervangen zou moeten worden. Kort hebben we een universele houder voor tablets van inCarBite gehad, maar die is ergens op een vakantie bestemming blijven liggen. Dat is het nadeel van losse onderdelen.

Rocky

De basis voor inCarBite blijft al jaren dezelfde. Twee draaiknoppen bevestigen de houder muurvast op een hoofdsteun met voldoende ruimte voor een houder. De nieuwste universele houder is de Rocky. Geen losse onderdelen meer en altijd de houder standby in de auto. Het kan eigenlijk niet beter. Op het eerste gezicht oogt de Rocky lomp. Maar de praktijk is anders. In één van de meest populaire gezinsauto’s, de Citroen C4 Picasso, past de Rocky alsof deze door Citroen zelf ontworpen is. De houder past zelfs naadloos in de uitsparing bovenin de rugleuning. Het universele schuifsysteem zit standaard opgeborgen in de houders. Met wat kracht trek je de schuifarmen uit de houder en klikt het vergrendelingsysteem het automatisch veilig vast. Schuif de armen op maat en plaats de tablet en je bent klaar voor gebruik. Wie wil kan de 12V lader aansluiten en heeft zo een USB laadpunt er bij. iPad mini en de normale iPads passen probleemloos in de houder. Maar het leukst is toch wel dat zelfs de Nintendo Switch er prima in past. De Rocky is er niet voor ontworpen, maar het past prima. Door de schuifarmen zit de Switch iets naar links of rechts uit het midden. In de praktijk geen enkel probleem.

Conclusie

inCarBite is een degelijk merk met een bewezen geschiedenis met betrouwbare houders voor tablets in autos. De Rocky is een absolute aanrader. Voor iPads, andere tablets en zelfs de Nintendo Switch. Voor 99 Euro heb je heel veel plezier op de achterbank. Wel zo veilig als de kids gekluisterd zitten te spelen of filmpje kijken.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • echt universeel
  • makkelijk te installeren
  • makkelijk in gebruik
  • laadfunctie
  • past naadloos in meeste autos

THE BAD

  • kan niet links/rechts draaien, enkel neigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.