Ook Somfy introduceert cloud based beveiligingscamera

Dat Somfy enkele jaren geleden ineens een smart home hub op de markt bracht, was niet heel verrassend. Het was een logische uitbreiding op de elektrische zonnewering van de fabrikant. Nu lijkt Somfy ook daarop verder te evolueren met haar nieuwe Somfy One all-in-one alarmsysteem op basis van een slimme camera.

Somfy laat met de Somfy One zien goed te hebben gekeken naar wat verschillende partijen in deze markt doen. Zo is hij standaard uitgerust met een Full HD camera met nachtzicht en een losse bewegingsmelder. Gewoon omdat die altijd beter zijn dat bewegingsmeldingen op basis van camerabeelden. Die kunnen nogal eens in de fout gaan op basis van overwaaiende wolken etc.

De camera is ook uitgerust met een eigen alarmsirene. De sirene in de camera haalt de 90 decibel. Daarnaast is er een ingebouwde speaker met microfoon zodat je via de camera kunt communiceren met de persoon die ervoor staat. Alle beelden van de camera gaan bij Somfy in de cloud en zijn 24 uur lang te benaderen.

Een leuke feature die ze van het eveneens Franse MyFox hebben overgenomen is de privacy shutter. Een mechanische klep die voor het oog van de camera schuift wanneer het Somfy One All-in-One alarmsysteem uit staat. Zo ben je zeker dat niemand stiekem meekijkt met wat jij in de kamer uitvreet ;-).

Overigens is hier absoluut geen spraken van afkijken geweest. Somfy heeft MyFox onlangs overgenomen. MyFox is al veel langer gespecialiseerd in in-house beveiliging in combinatie met domotica. Daarnaast beschikte MyFox al over een eigen cloud systeem. We zouden voorzichtig kunnen stellen dat de Somfy One dan ook de opvolger is van de camera van MyFox.

Somfy kijkt duidelijk ook weer naar het gebruik binnen het Smart Home. Daarom is de camera meteen gereed voor gebruik in combinatie met Philips Hue lampen en met IFTTT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.