Het zit erop. Een hele generatie prachtige Lumia smartphones mag eindelijk met pensioen. Nouja, in de recycling. Microsoft heeft de ondersteuning voor het oude Windows 8.1 gisteren stopgezet.

Met Windows Phone 8.1 werd het besturingssysteem eindelijk echt volwassen, maar Microsoft wat niet in staat om meer dan slechts een deuk in een pakje boter te slaan. Het platform kon niet tippen aan het succes van iOS en Android die al veel groter waren. Zelfs de hippe vormgeving van de Nokia smartphones zette geen zoden aan de dijk.

Nu is er ook nog zoiets als Windows 10 Mobile. Gebruikers die destijds de upgrade hebben kunnen en willen uitvoeren, krijgen nog wel ondersteuning van Microsoft. Maar deze lijkt ook een einde te hebben. Naar verwachting in november 2018. Vooralsnog lijkt Microsoft zelf geen nieuwe smartphones in de planning te hebben en ook bij anderen is het stil. Als we tijdens de IFA nog niets horen over nieuwe Windows Phone toestellen, mogen we er vanuit gaan dat het platform is opgegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.