Lek in populaire WiFi chips gevonden

Tijdens de Black Hat hackersconferentie heeft onderzoeker Nitay Artenstein een belangrijk lek blootgelegd. Het lek van Nitay Artenstein zit hem in de modemchips van Broadcom die in vele (populaire) smartphones zitten.

De modemchip van Broadcom verzorgt in veel gevallen de verbinding tussen jouw smartphone en het mobiele netwerk. Met het lek dat Nitay Artenstein heeft gevonden, kon hij een worm programmeren. Deze verschafte zich toegang tot de smartphone en gebruikte het lek om zich naar andere smartphones te verspreiden.

Hoewel de worm geen poging ondernam om het systeem over te nemen, zou dit in theorie wel mogelijk zijn. Het belangrijkste is dat de onderzoeker kon aantonen hoe de software zich kon verspreiden zonder dat de gebruiker dit door had.

De Broadcom chips die kwetsbaar zijn zitten in zowel iPhones als Android smartphones. Apple zou het lek al hebben gedicht en ook Google zou al een patch hebben uitgebracht. Het is echter de vraag of Android fabrikanten voldoende de moeite nemen om de patch naar alle kwetsbare toestellen uit te rollen.

Via Wired.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events