GadgetGear.nl

Lego introduceert Lego Boost als alternatief voor Mindstorms

Jarenlang was er Lego Mindstorms voor kinderen die graag echte robots wilden bouwen en programmeren. Maar die sets waren duur en groot. Met Lego Boost lijkt Lego zich op de kleinere budgetten te richten en komt het met nog speelsere setjes.

Voorlopig verschijnt alleen de LEGO Boost Creative Toolbox. Een startersset van net geen €160. Daarvoor krijg je 840 stenen en de nodige slimme componenten. Dat begint met de Lego Move Hub. Daarin zit alle intelligentie. Daar kun je dan weer de sensoren mee verbinden. Je krijgt een motor en een sensor die zowel kleur als afstand kan meten.

De hub zelf bevat ook al twee motoren en kan via bluetooth met een tablet worden verbonden. Vanaf de tablet kunnen kinderen programma’s voor de robots schrijven. Dit doen ze door blokjes code te combineren. Met de basisset kunnen vier verschillende projecten worden gebouwd. Van een robot tot een slimme gitaar en zelfs een apparaat dat miniatuur Lego modellen bouwt.

Lego Boost is de goedkoopste manier voor kinderen om met Lego en robotics te starten. Het is geen vervanger voor Mindstorms, maar echt een laagdrempelige instapset. Een startset van Lego Mindstorms kost nog steeds al snel €400.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten