Lego introduceert Lego Boost als alternatief voor Mindstorms

Jarenlang was er Lego Mindstorms voor kinderen die graag echte robots wilden bouwen en programmeren. Maar die sets waren duur en groot. Met Lego Boost lijkt Lego zich op de kleinere budgetten te richten en komt het met nog speelsere setjes.

Voorlopig verschijnt alleen de LEGO Boost Creative Toolbox. Een startersset van net geen €160. Daarvoor krijg je 840 stenen en de nodige slimme componenten. Dat begint met de Lego Move Hub. Daarin zit alle intelligentie. Daar kun je dan weer de sensoren mee verbinden. Je krijgt een motor en een sensor die zowel kleur als afstand kan meten.

De hub zelf bevat ook al twee motoren en kan via bluetooth met een tablet worden verbonden. Vanaf de tablet kunnen kinderen programma’s voor de robots schrijven. Dit doen ze door blokjes code te combineren. Met de basisset kunnen vier verschillende projecten worden gebouwd. Van een robot tot een slimme gitaar en zelfs een apparaat dat miniatuur Lego modellen bouwt.

Lego Boost is de goedkoopste manier voor kinderen om met Lego en robotics te starten. Het is geen vervanger voor Mindstorms, maar echt een laagdrempelige instapset. Een startset van Lego Mindstorms kost nog steeds al snel €400.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.