Arjan Olsder
Arjan Olsder

Juke wordt de Nederlandse spotify

Talpa Radio en Media Markt zijn een nieuwe Joint Venture gestart. Het idee is om samen dé Nederlandse tegenhanger voor Spotify te lanceren. De nieuwe dienst gaat Juke heten en moet met twee weken online zijn.

Talpa Radio beschikt over een enorm archief van digitale muziek waar het al uitzendrechten over heeft voor al haar radiostations. Hieronder bevinden zich stations als Radio 538, Sky en Veronica. Het archief bestaat naar eigen zeggen uit 40 miljoen tracks.

Waar Juke anders moet worden als Spotify, is op het gebied van playlists. Deze worden samengesteld door deejays en andere bekendheden. Zo ga je als luisteraar nieuwe muziek ontdekken. Of Juke ook op audiokwaliteit gaat concurreren is nog onbekend.

Een abonnement op Juke zal €9,99 gaan kosten, maar er is ook een gratis variant. Binnen die gratis variant kun je naar de streams van de radiostations van Talpa Radio luisteren. Maar daar zijn natuurlijk ook andere apps voor, waaronder van Talpa Radio zelf. Waar de meerwaarde van een Juke registratie zit is dan ook niet helemaal duidelijk.

De meerwaarde van Media Markt zou zijn dat het 49 servicepunten in haar winkels zal inzetten om Juke aan de man te krijgen. Naast een mediaoffensief dat Talpa ongetwijfeld op haar eigen kanalen zal gaan starten. Half juli zou Juke online moeten gaan. Of Juke, net als Spotify, studenten 50% korting gaat bieden is ook nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.