Logo GadgetGear.nl
iPhone 8 Frame Achterkant
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Vingerafdruksensor iPhone 8 toch op de achterkant?

Er zijn nieuwe foto’s gelekt uit China. De foto’s zouden het metalen frame van de iPhone 8 laten zien. Één ding valt in het bijzonder op. Een rond gat onder het Apple logo. Een groot rond gat dat zeker niet gebruikt zal worden voor een camera.

Naar alle waarschijnlijkheid zal dit gat ruimte gaan bieden aan de vingerafdrukscanner. Er gaan al weken geruchten dat Apple het niet voor elkaar gaat krijgen om de vingerafdruksensor onder het display te plaatsen.

iPhone 8 Frame

Toch lijkt Apple wel heel graag van de Home knop af te willen. Mogelijk om met een indrukwekkender ontwerp te komen dan het Infinity display van Samsung. Zonder de knop kan Apple zowel boven als onder een veel dunnere rand presenteren.

Hoewel de sensor in recent gelekte afbeeldingen van de behuizing niet zichtbaar is, wil dat niet zeggen dat deze er ook echt niet is. Één van dé redenen waarop Apple niet voor plaatsing onder het display zou gaan is dat de helderheid van het display op de plek van de sensor minder zou zijn. En dat is gewoon niet mooi. De sensortechniek die hiervoor ontwikkeld is kan onder zowel metaal als glas geplaatst worden. Hoewel deze op de gelekte foto’s van de achterkant niet zichtbaar is, is de kans aanwezig dat hij er dus wel zit. Apple heeft altijd als filosofie gehad zo min mogelijk openingen en randen in een iPhone te willen maken. Dit idee zou dus goed aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.