Berg Insight: Er zijn al 30.3 miljoen smart homes

De onderzoekers van Berg Insight hebben berekend dat er momenteel meer dan 30.3 miljoen smart homes zijn in Noord-Amerika en Europa. Daarbij lijkt Noord-Amerika voorop te lopen met 21.8 miljoen smart homes.

Daar is de markt met 47% gegroeid. Mogelijk mede door de populariteit van slimme speakers als de Amazon Alexa en Google Home. De entree van Apple in hetzelfde speelveld zou de groei verder kunnen stimuleren alsmede Microsoft die met Cortana speakers op de markt komt. Tegen 2021 zou Noord-Amerika alleen al goed zijn voor 72 miljoen smart homes.

Europa gaat wat minder hard. Mogelijk ook door de afwezigheid van slimme speakers in veel van de grote markten. Eind 2016 telde het bedrijf hier slechts 8.5 miljoen slimme huizen. Toch wordt ook hier een flinke groei verwacht naar 80.6 miljoen smart homes in 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram