GadgetGear.nl

Berg Insight: Er zijn al 30.3 miljoen smart homes

De onderzoekers van Berg Insight hebben berekend dat er momenteel meer dan 30.3 miljoen smart homes zijn in Noord-Amerika en Europa. Daarbij lijkt Noord-Amerika voorop te lopen met 21.8 miljoen smart homes.

Daar is de markt met 47% gegroeid. Mogelijk mede door de populariteit van slimme speakers als de Amazon Alexa en Google Home. De entree van Apple in hetzelfde speelveld zou de groei verder kunnen stimuleren alsmede Microsoft die met Cortana speakers op de markt komt. Tegen 2021 zou Noord-Amerika alleen al goed zijn voor 72 miljoen smart homes.

Europa gaat wat minder hard. Mogelijk ook door de afwezigheid van slimme speakers in veel van de grote markten. Eind 2016 telde het bedrijf hier slechts 8.5 miljoen slimme huizen. Toch wordt ook hier een flinke groei verwacht naar 80.6 miljoen smart homes in 2021.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten