Het zit er al een tijdje aan te komen. De overstap voor Apple van Full HD films en series naar 4K. Er zijn nu genoeg TV’s en monitoren in omloop die de hoge resoluties kunnen weergeven terwijl de Apple TV nog wat achterligt. Bovendien schieten de resoluties bij Apple’s eigen hardware ook omhoog.

In het VK blijkt het eerste zichtbare bewijs gevonden dat Apple haar iTunes database aan het klaarmaken is voor 4K. Een MacRumours gebruiker kreeg op zijn afschrift van iTunes te zien dat hij een 4K HRD titel via iTunes heeft aangeschaft waar andere films enkel lieten zien in HD aangeschaft te zijn.

Het wordt hoog tijd dat Apple de overstap maakt. Netflix steamt al erg lang 4K content en ook Google Play Movies heeft verschillende 4K films in haar assortiment.

2 REACTIES

  1. Werd inderdaad tijd. Maar de resolutie is maar één ding. Ik heb House of Cards gekeken in 4K via Netflix en ik zag eigenlijk geen verschil. Met 4K blurays is dit wel zo.

  2. Heeft met een aantal factoren te maken. Als je een goede 4K TV hebt, dan kan die waarschijnlijk heel goed FHD content upscalen. Dan wordt het verschil van een FHD stream ten opzichte van een 4K stream echt al veel kleiner. Daarnaast is de compressie van Netflix best heftig. Met name in hele lichte en hele donkere partijen krijg je artefacten die over het beeld lijken te zweven. Helaas zien wij ook Blu-Rays met dit verschijnsel. En dan is er nog de kwaliteit van de lens. Het beste resultaat op 4K zie je niet voor niets in tekenfilms.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.