Lucide dromen is een vorm van dromen waarbij je de droom niet zo zeer beleefd, maar bewuste keuzes maakt om de droom te beïnvloeden. Iets dat heerlijk aan kan voelen, maar weinig mensen ervaren. En als ze het ervaring, dit doorgaans niet erg veel doen.

De Amsterdamse iBand moet hier verandering aan brengen. Deze wearable voor op het voorhoofd moet jou helpen om de controle over deze lucide dromen over te nemen. In de wearable zit namelijk een EEG scanner die jouw hersengolven kan meten. Wanneer de iBand meet dat je aan een droom begint, moet het apparaat je kunnen ‘wekken’ in de droom.

Naast deze spannende feature, zou de iBand ook moeten helpen met het in slaap komen en op tijd wakker worden. Dit onder anderen door LED’s die op het ooglid gericht zijn.

Beschikbaarheid

De iBand staat momenteel op IndieGoGo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.