A.S.R. lanceert handige app voor drone gebruikers, neemt geen verantwoordelijkheid

Waar mag je wel of niet vliegen? Nederland bevat nogal wat no-fly zones voor dronegebruikers. Om het voor dronegebruikers wat gemakkelijker te maken, komt verzekeraar A.S.R. met een handige app.

De verzekeraar schat dat in Nederland inmiddels 100.000 drones verkocht zijn. Er worden dus nogal wat vlieguurtjes gemaakt. Hoewel vast niet iedereen helemaal op de hoogte is van de wet- en regelgeving, is één ding wel heel bekend. Je mag niet overal vliegen. Er zijn no-fly zones. Deze zijn op internet te vinden, maar het kan natuurlijk nog handiger.

ASR introduceerde speciaal hiervoor de Vlieg Veilig app. Deze app geeft duidelijk aan waar je wel of niet met jouw drone mag vliegen. De app laat op basis van GPS gegevens precies zien wat de regels zijn op de plek waar jij met jouw drone zou willen vliegen. Daarnaast is er een checklist die je af kunt vinken om te bepalen of het legaal en verantwoord is voor jou om met jouw drone te vliegen. Een hoop duidelijkheid dus.

Als extratje heeft de app ook een timer die kan bijhouden hoelang en waar je hebt ‘staan’ vliegen. Immers gebruikt hij de GPS locatie van de smartphone. Ook kun je vanuit de app snel beeldmateriaal delen met de rest van de wereld zonder zorgen over vervolging.

Klinkt dit ideaal? Zeker. Maar je moet wel een iPhone hebben. De ontwikkelaar die A.S.R. heeft ingeschakeld heeft de Android versie nog niet klaar. Eerst moeten de bugs uit de iOS versie voor de Android versie wordt gelanceerd. Naar verwachting zal dit in het najaar zijn.

Verantwoordelijkheid

Verzekeraars en verantwoordelijkheden. Twee onderwerpen die nader aan elkaar liggen. En dan stellen we de vraag der vragen; kun je blindelings vertrouwen op de informatie van de app. Met andere woorden, neemt A.S.R. daar verantwoordelijkheid voor? We hebben Daan Wentholt van A.S.R. gesproken en het antwoord is nee. Het is volledig jouw eigen verantwoordelijkheid. Vertrouw je op de app, ben je dus aangewezen op de inzet van A.S.R. om de informatie actueel te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.