Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

WWDC: Ook knutselaars mogen HomeKit gaan gebruiken

Goed nieuws voor iedereen die zelf graag elektronica in elkaar sleutelt. Apple gaat het mogelijk maken voor ‘amateurs’ om elektronica te maken die geïntegreerd wordt in Apple HomeKit.

Voorheen moest iedereen die iets met HomeKit wilde doen, lid worden van Apple’s MFi programma. Die drempel neemt het techbedrijf nu weg. Hierdoor is het mogelijk voor iedere geregistreerde ontwikkelaar om met HomeKit te gaan experimenteren. Toch zit er een addertje onder het gras. Het is niet mogelijk eigen hardware te verkopen zonder deze alsnog te certificeren. Met de populariteit van crowdfunding programma’s is dit ongetwijfeld een stap die meer bijzondere HomeKit hardware kan opleveren.

Apple zet meteen nog een belangrijke stap. Tot nu toe moesten fabrikanten een specifieke chip in hun hardware plaatsen voor de authenticatie van de hardware. Dit is dé reden dat Philips bijvoorbeeld een andere hub heeft moeten maken voor haar Hue platform. Vanaf nu laat Apple het ook toe dat de identificatiefunctie van de chip door software wordt overgenomen. Daarmee kan ineens heel veel hardware zonder chip alsnog gebruik gaan maken van HomeKit.

Apple heeft op het gebied van HomeKit dus twee stappen gezet waardoor het gebruik van HomeKit de komende maanden enorm kan toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.