Er is één ding waar ik me onder iOS altijd heb geërgerd. Bestandsbeheer. En anno 2017 lost Apple dit op. Dit en meer belangrijke dingen die je moet weten over de iOS 11 update die eraan zit te komen.

Apple gaat namelijk een app voor bestandsbeheer aanbieden. Hierdoor krijg je beter inzicht in de documenten die op jouw iPhone of iPad staan. Of Apple ook externe opslag gaat ondersteunen is nog niet te zeggen, maar dat zou zonder twijfel een enorme upgrade van de beleving zijn. Al is het maar omdat je nu voor iedere USB stick een andere app lijkt te moeten installeren om bestanden heen en weer te kunnen schuiven. Clouddiensten worden wel standaard ondersteund. En wellicht hebben die ook gewoon de toekomst ;-).

De upgrade van de camera in de nieuwe iPad Pro modellen is niet voor niets. Apple komt met een document scanner app. Hoewel ze niet de eersten zijn, maakt Apple het wel een stuk gemakkelijker om documenten in te scannen met behulp van de camera. Met de app kun je zelf meteen notities toe gaan voegen.

Op het gebied van knippen en plakken maakt Apple ook een enorme spring. Bestanden, foto’s en teksten kunnen nu van de ene naar de andere app worden gesleept.

iOS 11 wordt echt weer eens een enorme opfrisser voor het OS qua look & feel. Het belangrijkste zal de mogelijkheid worden om met app snelkoppelingen te kunnen werken. Deze kunnen onderin het thuisscherm worden gezet. Sterker nog, Apple heeft eigenlijk gewoon de doc van MacOS overgebracht naar iOS.

Hoewel misschien nog niet heel relevant voor ons, zal Apple ook haar Apple Pay in haar message dienst integreren. Zo kun je vanuit jou iPhone andere iPhone eigenaren geld sturen. Met name in China is het enorm populair om via chatberichten geld naar elkaar te sturen.

Wil je echt alle nitty gritty details over iOS 11, check dan deze pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.