Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Ron Goossens – Low Budget Stuntman met 3.5 sterren.

The Good
  • Best grappig
  • Veel leuke cameo's
The Bad
  • Slecht verhaal natuurlijk
  • Weinig diepgang (behalve voor Ron's vrouw)


Je hebt fijne humor, scherpe humor, grove humor en complete bullshit waar je om moet lachen. Tot die laatste categorie horen films als New Kids, Bro’s Before Ho’s en Ron Goossens – Low Budget Stuntman. Oja, en al die toppers onder de bullshit komen ook nog eens van dezelfde producenten. Get ready for more.

Ron Goossens lijkt zo ongeveer op het randje van de Brabantse gezelligheid te wankelen. Met een glas, nee liever een fles, drank in de hand wandelt hij door het leven heen. Zo lam van de alcohol dat niets hem meer lijkt te deren. Zijn vrouw lijkt eveneens op het randje te wankelen. Compleet nuchter, maar de hele dorpskroeg gaat zo ongeveer over haar heen en niemand lijkt daar echt een geheim van te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=qRZ8R9DG0XU

Wanneer Ron met zijn dronken kop een stunt uithaalt (of net niet helemaal verongelukt), belandt hij op internet. De stunt gaat viraal, net als de uitspraak ‘ik ben echt kei lam’. Binnen no-time kent heel Nederland Ron Goossens.

Wanneer Ron zelf ontdekt dat iedereen zijn vrouw ‘aanduwt’ krijgt hij te horen dat hij als man een teleurstelling is voor zijn vrouw. Natuurlijk is Ron te trots om te accepteren dat hij een nietsnut is en daarom stelt vrouwlief hem een doel. Krijgt hij actrice Bo Maerten in bed, zal ze bij hem blijven. En tot die tijd… staat de deur waarschijnlijk open voor alle andere mannen ;-).

Ron gaat per direct aan de slag als stuntman en probeert in al haar films aanwezig te zijn. En op bloedirritante wijze haar aandacht te krijgen. Hij gaat zelfs zo ver dat hij haar vriend Waldemar Torenstra drogeert en op de foto zet terwijl die één van de kroegdames aanduwt in een dixie.

Voor zover het verhaal van Ron. Er is namelijk nog een tweede verhaal dat parallel loopt. En dat is het verhaal van zanger Danny Christiaan. Die blijkt bij dezelfde manager te zitten als Ron. Danny probeert weer terug in de hitlijsten te komen door bekende nummers eigentijds te coveren en het succes ontbreekt.

Ron Goossens – Low Budget Stuntman staat bol van de cameo’s. Van bekende acteurs tot regisseurs met de nodige politiek incorrecte grappen. En met name dat is wat de film voor mij zo ontzettend leuk maakt. Vooral acteurs waar we al een tijdje niet meer zo heel veel van hebben gezien, maar die toch spraakmakend kunnen zijn in hun karakters. Zoals een Tygo Gernandt die we al tongend met Gerda Havertong.

Extra’s

eOne levert de Blu-Ray van Ron Goossens – Low Budget Stuntman relatief kaal op. Er staan wat trailers op en daar moet je het mee doen.

Conclusie Ron Goossens – Low Budget Stuntman

In New Kids werd Maaskantje flink op de schop genomen en nu is het de beurt aan Zundert. Ron Goossens – Low Budget Stuntman is net zo goed of slecht als de films van de New Kids. Net hoe je daar zelf in staat. 80 minuten dom doen op hoog niveau en soms heb je dat gewoon nodig. Nee, we kunnen er geen hele hoge score aan hangen, maar we hebben wel genoten.

Beschikbaarheid

Ron Goossens – Low Budget Stuntman is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.