Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Flikken Maastricht Seizoen 11 met 5 sterren.

The Good
  • Goed verhaal
  • Toch anders dan andere seizoenen
  • Heerlijk spannend
  • Sterke cast


Man, wat was het spannend, het einde van seizoen 10 van Flikken. Eva en de door haar geobsedeerde officier van justitie Jens Bols samen op een eiland en iedereen die Bols moet bewaken is verdwenen/dood terwijl Wolfs op het punt staat om met dochterlief naar Brazilië te vertrekken.

Meer dan in vorige seizoenen, weet seizoen 11 ons tien afleveringen lang in de ban te houden van de strijd van Jens Bols tegen Wolfs (Victor Reinier) en voor zijn gevoelens voor Eva (Angela Schijf). Het kat en muis spel is niet enkel de rode draad door het seizoen, maar vormt de complete verhaallijn van Eva en Wolfs die normaal gesproken toch ook andere avonturen beleven binnen de afleveringen van een seizoen Flikken.

En Wolfs en Eva zijn niet de enigen die een zware tijd hebben dit seizoen. Ook Romeo krijgt het in seizoen 11 weer flink voor de kiezen. Hij wordt begeleider van een ex Syriëganger. Al snel voelt hij dat het één en ander niet aan de haak is, maar hij wordt door de andere instanties om de Syriëganger heen, niet serieus genomen. Hoewel hij probeert de AIVD erbij te betrekken, voelt hij ook daar weinig steun. Tegelijkertijd krijgt Romeo eindelijk weer een vriendinnetje. Werd tijd na de avonturen met Esmee, die toch heel droevig afliepen. Kleine spoiler, ook dit gaat niet zoals hij hoopt.

Flikken Maastricht Seizoen 11 verschijnt alleen op DVD. Verdeelt over 3 DVD’s krijg je 10 afleveringen van rond de 45 minuten.

Conclusie Flikken Maastricht Seizoen 11 (DVD)

Hoewel er de laatste jaren veel discussie is over de vraag hoelang Flikken Maastricht nog houdbaar is, blijft de formule werken. Zelfs nu er veranderingen plaats lijken te vinden in hoe de afleveringen in elkaar steken. Het fors langere verhaal van Romeo, Eva en Wolfs die alleen maar met hun eigen problemen bezig zijn. Flikken Maastricht blijft de spanning erin houwen en dat is voor zo’n langlopende serie een beste prestatie.

Beschikbaarheid

Flikken Maastricht Seizoen 11 is onder anderen verkrijgbaar via bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.