Review: Fenix RC09 (LED ZAKLAMP)

Het van oorsprong Chinese Fenix zet in 2004 voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Hun missie; het beste outdoor licht merk ter wereld te worden. Hierbij legt Fenix vooral de focus op de productie van led zaklampen en vandaag gaan we één van deze lampen testen; Fenix RC09.

unboxing

Bij het openen van de ietwat goedkoop uitziende verpakking zien we op het eerste oog goed en degelijk product. De zaklamp is goed afgewerkt en ligt prettig in de hand. Verder vinden we in de verpakking naast de zaklamp een bescherm hoesje en een usb oplaadkabel die je via een magneet eenvoudig aan de zaklamp vast maakt. De accu zit standaard al in de zaklamp dus deze wordt wel meegeleverd maar hoef je niet meer te installeren.

design

De zaklamp is erg mooi afgewerkt en voelt stevig aan. De matte zwarte buitenkant geeft het lampje meteen een strakke en degelijke uitstraling. Je voelt dan ook direct dat je een zaklamp in je handen hebt die wel tegen een stootje kan. Wel had het in onze ogen het toch wat plastic-achtige "aan en uit" knopje aan de bovenkant van de zaklamp wat meer aandacht mogen krijgen maar goed dan zijn we misschien wel heel kritisch.

 

batterij

De Remix RC09 wordt standaard geleverd met een 700 Mah accu die goed is voor 30 minuten schijn plezier op de zwaarste (turbo) stand. Zet je de lamp op de middelste stand dan gaat deze aanzienlijk langer mee. Om precies te zijn 7 uur en 20 minuten langer dan de turbo stand. Uiteraard heb je hierbij dan wel weer minder licht opbrengst maar goed die extra minuten moeten natuurlijk ergens vandaan komen.

lichtopbrengst

De licht opbrengst van de meeste led zaklampen wordt uitgedrukt in lumen. Simpel gezegd kunnen je stellen hoe hoger het aantal lumen hoe beter het licht. In de zwaarste turbo stand is de Fenix RC09 goed voor 550 lumen wat resulteert in een maximale gebundelde licht opbrengst van 115 meter. Nu hebben we het tijdens de review niet exact nagemeten maar wij waren in ieder geval erg onder de indruk van de verre licht straal die dit toch zo kleine lampje produceert.

Met 115 meter aan bereik is de Fenix RC09 zeker niet de allerzwaarste led zaklamp in zijn klasse maar gezien zijn kleine formaat is het zeker niet slecht. Naast een turbo, een high, mid en een low stand zit er ook nog een strobe stand op indien je tijdens een noodsituatie naar iemand wilt seinen of gewoon zin hebt om iemand tijdelijk te verblinden. Deze strobe stand doet het overigens ook erg goed op feesten en partijen maar goed dat is weer een heel ander verhaal.

conclusie

Ben je opzoek naar een kleine en sterke led zaklamp dan heb je aan de Fenix RC09 een goede koop. De lamp is stevig gebouwd, heeft voldoende power, is oplaadbaar en heeft ook nog eens een handig oplaad systeem. De prijs is van € 64,95 is misschien even schrikken maar voor een zaklamp met deze prestaties is het absoluut de investering waard.

De Fenix RC09 is onder andere te koop bij Knives And Tools 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevig gebouwd
  • Eenvoudig oplaadbaar
  • Goede lichtopbrengst

THE BAD

Roy Christiani

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram