Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: AOC Agon Ag271UG, 4K met G-Sync 27″

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 4K!
  • G-Sycnh
  • Kijkhoek
  • Design
  • goed te transporteren

THE BAD

  • weinig aansluitmogelijkheden
  • €700,-

4K, met G-sync en een bruut design? Geen probleem voor deze monitor die de naam AOC Agon Ag271UG draagt. Daar mag je mee gezien worden op Lan parties en daarbuiten!

Unboxing

We kregen een gloednieuwe monitor binnen. En dat betekent bij Entert1.nl en Gadgetgear.nl al snel… een unboxing video! Hieronder deze video. De monitor is eenvoudig in elkaar te zetten en komt met een ruim assortiment kabels.

Design

Laat ik dan maar beginnen met de achterkant. Hierop prijkt in het groot AOC, want dat is immers het merk achter Agon. Twee grote rode vlakken om het gewaagde design nog meer pit te geven. Wat ook opvalt is het haakje waaraan je een headset kunt ophangen. Handige oplossing, daarover later meer. En als laatste een handvat om het beeldscherm wat makkelijker te kunnen transporteren. Zeker handig dus als je van plan bent om het scherm af en toe mee te nemen. De voorkant dan. De omlijsting is van zwart plastic. Midden onderin in het rood de letters AGON. De voet is van glanzend metaal, in een zilveren kleur. Een mooie balans tussen lichte en donkere kleuren. Rechtsonderin zit een klein LED lampje die diverse kleuren laat zien. Als de Agon Ag271UG aanstaat kleurt deze wit. Aan de onderkant zitten een vijftal knoppen die goed stevig aanvoelen.

Connectiviteit en beeldkwaliteit

Het is een monitor die G-Sync ondersteunt. Dit betekent al snel voor zulke monitors dat de connectiviteit beperkt is. Namelijk een Displayport ingang en een HDMI ingang. Let wel op! Het is dan wel een 4K scherm, toch kun je er niet 4K op gamen via de HDMI ingang. Dit betekent dus dat 4K gamen op de PS4 Pro via deze ingang geen optie is. (Mijn complimenten aan AOC voor het snelle antwoord hierop.)

Verder heb je aan de zijkant een USB 3.0 ingang en een oplaadpunt. Aan de achterkant nog eens 3 ingangen. Ook zijn er twee 3,5 mm ingangen te vinden voor je geluid en microfoon.

Dan de beeldkwaliteit. 4K, dus zeg maar vier keer zo scherp als full HD. Dat is te zien. Je zult misschien nog eerder scheel kijken dan een pixel zien. Alles is superscherp. Van films tot games. Al moet je wel een flinke videokaart hebben om al die pixels te kunnen verwerken tijdens het spelen van een game én om een goede framerate behalen. Ikzelf gebruikte een GTX 1070 van MSI en dat is dan ook wel nodig! De inkijkhoek is geweldig, ik zag geen kleurverschil vanuit welke positie dan ook. De monitor kan ook gebruikt worden voor fotobewerking, de kleur is daar goed genoeg voor.

4 ms is ook niet echt traag te noemen. Natuurlijk, er zijn snellere schermen, maar voor een IPS paneel erg netjes. Ik merk het niet, en je krijgt er flink wat kwaliteit en scherpte voor terug! En wanneer je een Nvidia grafische kaart hebt dan maak je ook nog eens gebruik van de G-Sync technologie om hele soepele, niet stotterende beelden te hebben. Let op! Je moet dit wel handmatig aanzetten, en zorgen dat V-sync uit staat!

Gebruikersgemak

Dan hoe makkelijk is het beeldscherm in te stellen en mee te nemen bijvoorbeeld? De montage is erg simpel zoals de video laat zien, ook zitten er genoeg snoeren bij om meteen te beginnen. Dat zien we zeker niet bij elk scherm. Aansluiten en het scherm is meteen klaar om mee aan de slag te gaan. Het menu spreekt redelijk voor zichzelf, al had ik liever gezien dat hij in de stijl van het design was ingericht. De knoppen voelen mooi stevig aan, een mooie verbetering van de AOC schermen een aantal jaar geleden.

Ik heb de monitor ook mee gehad voor een avondje gamen bij anderen. De handgreep is inderdaad functioneel. De monitor hangt iets schuin, maar dat is ook logisch gezien het meeste gewicht aan de voorkant is. de Agon Ag271UG is zowel in hoogte als hoek te verstellen. Helemaal aan te passen aan jouw voorkeuren dus.

Conclusie

Al met al een hele degelijke stoer uitziende monitor van AOC Agon. Met 4K ben je helemaal klaar voor de toekomst en 4 ms voor een IPS paneel is ook meer dan prima. De inkijkhoek is geweldig en de kleuren goed. De Agon Ag271UG is al te verkrijgen vanaf €700,-. Een flink uitgave dus, maar dan heb je wel 4K met G-Sync. Een dikverdiende 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.