E3: Microsoft gaat ook originele Xbox titels geschikt maken voor de One

Hoewel het aantal gespeelde uren op klassieke Xbox 360 games nog wat tegenvalt, gaat Microsoft haar Backward Compatibility programma nog verder uitbreiden. Het bedrijf gaat nu ook originele Xbox titels toevoegen.

Microsoft trapt de ondersteuning van originele Xbox games af met Crimson Skies. Andere titels zullen snel volgen. In tegenstelling van het spelen van Xbox One games op een Xbox One X, zijn de originele Xbox en Xbox 360 niet gebouwd op het PC platform. Het is dus niet vanzelfsprekend dat oudere games zomaar op een nieuw platform werkend te krijgen zijn. De oude platformen emuleren op de nieuwe hardware kost enorm veel processorkracht. Om deze reden worden Xbox 360 games speciaal omgebouwd voor het backward compatibility programma.

De hardware van de Xbox One generatie is echter vele malen krachtiger dan de originele Xbox hardware. Het zou dus goed kunnen dat Microsoft daar wel voor emulatie kiest en dat zou het enorm goedkoop maken om deze oudste Xbox games op nieuwe hardware te kunnen draaien.

Het is niet de eerste keer dat de oudste Xbox games op een nieuwere console speelbaar zijn. De Xbox 360 was wel backward compatible, al kon de nieuwe console niet alle originele Xbox games draaien. Microsoft hield hier destijds een speciale lijst voor bij.

Microsoft’s Phil Spencer geeft aan dat originele Xbox games er beter dan ooit zullen uitzien op de Xbox One. En dat suggereert dat er mogelijk toch een omzetting op de games zou plaatsvinden in plaats van emulatie. De praktijk moet dit nog uitwijzen. Hoe dan ook, we gaan een hoop klassieke games op Xbox Live vinden en wellicht dat ik de eerste Halo CD binnenkort weer eens in mijn Xbox One duw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events