Jeroen
Jeroen

BBQ van het jaar 2017: Beste Buitenkeuken (Campingaz)

Koken op een buitenkeuken is een andere manier van barbecueën dan we gewend waren: groots, dankzij de enorme ruimte. Gemakkelijk, het is werkelijk een draai aan de knoop en je kunt beginnen. Snel, heel snel. Wanneer de BBQ aan staat kun je eigenlijk direct beginnen en hij koelt na gebruik snel weer af. Maar wat is nu de beste buitenkeuken op dit moment?

BBQ VAN HET JAAR 2017

Wie GadgetGear heeft gevolgd, heeft de afgelopen maanden enorm veel BBQ reviews voorbij zien komen. We hebben gestest, ervaren, geschreven en vooral veel gegeten ???? Nu is het tijd om onze best scorende BBQ’s apart in het zonnetje te zetten en te belonen met de Award: Beste BBQ van het jaar 2017.

Award: Beste buitenkeuken 2017

Na veel buitenkeukens te hebben vergeleken en getest te hebben kwamen wij unaniem bij de Campingaz 4 Series Classic EXS. Deze buitenkeuken is een enorme, maar zeer stijlvolle gasbarbecue. Hij beschikt over vier elegante roest vrij stalen branders die onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden door stoere draaiknoppen. De branders zijn krachtig met een totaal vermogen van 12,8 kW/u.  Dankzij de elektronische branders heb je een snelle ontsteking waardoor je direct kunt beginnen met grillen.

 

Waarom gewonnen?

Een paar belangrijke zaken maakte deze buitenkeuken net wat beter dan de rest. Dit kwam onder andere door het:

Culinary Modular Barbecue Accessoires system

Het grillrooster heeft een uitneembaar middenstuk waar Campingaz accessoires in kunnen worden geplaatst. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de barbecue uit te breiden met een pizzasteen, een wok of een plancha. Heel handig, wel een mondvol! Het Campingaz Culinary Modular Barbecue Accessoires system.

InstaClean systeem

InstaClean! Dat klinkt goed, want niemand wil een grillrooster poetsen. Maar hoe werkt het dan? Laat ik het eerst eens in mijn eigen woorden zeggen: Alle roosters zijn in kleinere delen, gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen in je vaatwasser.

Conclusie

De Campingaz 4 Series Classic EXS 4 brander is een volledige buitenkeuken. Gemaakt voor het gemak en de grotere groepen. Nodig je een groep mensen uit, dan is het klik, klak, klaar en de 4 branders maken jouw BBQ direct klaar voor gebruik. Al zal de doorgewinterde pitmaster wellicht adviseren om ook een gasser voor te verwarmen. Ik zeg, gewoon direct vlees erop een knallen! Ohja, de conclusie. Deze gasbarbecue is stijlvol, groot, compleet en erg gemakkelijk te bedienen. Bij de buitenkeukens is het lastig onderscheid meten, omdat alle branders ongeveer hetzelfde resultaat geven. Een plus is dat de roosters van deze jongen vaatwasserbestendig zijn, dat je een extra brander hebt in vergelijking met onze andere reviews en dat je allerlei leuke accessoires gemakkelijk kunt toevoegen door het middelste rooster te verwijderen. Dit maakt deze barbecue wat mij betreft tot een grote winnaar, voor een grote (doel)groep.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.