GadgetGear.nl

Western Digital lanceert de 10GB uitvoering van haar RED en RED Pro HDD’s

Als het gaat om veel opslagruimte, is de HDD nog steeds hét medium. Hoewel Western Digital sinds de aankoop van SanDisk steeds meer SSD’s uitbrengt, laat WD zien dat het nog steeds niet klaar is met de ontwikkeling van grotere harddrives. In de WD RED en WD RED Pro lijnen introduceerde het merk deze week […]

Als het gaat om veel opslagruimte, is de HDD nog steeds hét medium. Hoewel Western Digital sinds de aankoop van SanDisk steeds meer SSD’s uitbrengt, laat WD zien dat het nog steeds niet klaar is met de ontwikkeling van grotere harddrives.

In de WD RED en WD RED Pro lijnen introduceerde het merk deze week nieuwe, 10TB harddrives. De WD Red schijven bevatten speciale firmwares die de drives optimaliseren voor gebruik in een NAS. Daarbij is stabiliteit enorm belangrijk. Bovendien zijn de harddrives zo ingesteld dat ze niet allemaal op exact hetzelfde moment exact dezelfde bewegingen uitvoeren om resonantie en geluidsopbrengst te verminderen. Bovendien past WD haar HeliumSeal technologie toe om meer ruimte op de platters van de harddrives te kunnen gebruiken. De harddrives zijn dus luchtdicht en de lucht die erin zit is het edelgas helium.

Beschikbaarheid

Wanneer de WD Red en Red Pro drives exact op de markt komen is nog onbekend. De WD Red 10TB drives gaan €439 kosten met 3 jaar garantie. De WD Red Pro 10TB drives gaan €479 kosten met 5 jaar garantie.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.