Vrijwel iedereen heeft wel eens Angry Brids, Candy Crush, Clash of Clans of één van de vele andere populaire games op z’n smartphone gespeeld. Het nadeel van deze games is dat ze veelal op elkaar lijken en er weinig originaliteit in zit. Er zijn echter nog legio aan andere games beschikbaar. We hebben vijf verrassende games voor je smartphone voor je op een rijtje gezet.

Lumino City

Er zijn maar weinig apps waar zichtbaar zoveel werk in is gaan zitten, als in Lumino City (boven afgebeeld). De makers hebben in een studio een hele stad van papier gebouwd, die ze vervolgens in de game tot leven hebben gebracht. Naast de fantastische vormgeving, die met vele awards bekroond werd, is Lumino City een origineel point-and-click avontuur vol puzzels die je moet oplossen.

Nightgate

De kracht van Nightgate zit in zijn eenvoud. In de futuristische puzzelgame navigeer je door een computernetwerk, terwijl je vijanden ontwijkt en de digitale wereld om je heen ontdekt. Klinkt makkelijk, maar gaandeweg wordt de game steeds moeilijker en dankzij de simpele gameplay zelfs een ware uitdaging. Binnen een paar levels krijg je te maken met draaideuren waar je doorheen moet, schaakborden die willekeurig van kleur veranderen en rode orbs die je door het hele level achtervolgen. De rustgevende een bijna hypnotiserende soundtrack zorgt ervoor dat je je cool kan bewaren.

Alto’s Adventure

Van een ski-game zonder verhaal verwacht je misschien niet veel op het gebied van creativiteit. Alto’s Adventure bewijst echter het tegendeel. In deze automatische runner ski je eindeloos door prachtige en minimalistisch vormgegeven landschappen, op jacht naar je ontsnapte lama’s, terwijl je omgeving en de weersomstandigheden telkens veranderen. Met de bijpassende soundtrack, waan je je in een schitterend winter wonderland.

The Trail

Peter Molyneux is een legende in de gamewereld vanwege de originele games die hij maakt. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Black & White, Godus of de Fable-serie. The Trail is, geheel in Molyneux stijl, een mix van verschillende genres. Je kan het zien als een walking simulator, gecombineerd met een roleplaying game. Je volgt namelijk een pad door een Western wereld en onderweg help je verschillende reizigers door quests voor ze te doen of maak je je eigen items.  De eenvoudige visuals sluiten perfect aan bij de gameplay.

Monument Valley

Dit rijtje zou niet compleet zijn zonder Monument Valley. Elk level van dit prachtige spel is een waar kunstwerk, geïnspireerd door de optische illusies van Escher. Je leidt de stille prinses Ida door een wereld vol fantastische architectuur en speelt met perspectieven om puzzels op te lossen. De game werd bekroond met vele awards, waaronder de Apple Design Award en iPad Game of the Year.

Al deze games zijn verkrijgbaar in de iTunes Store en op Play Store (m.u.v. Nightgate). Heb je meer tegoed nodig om de apps te kopen? Ga dan naar Startselect, waar je eenvoudig je iTunes kaart of Google Play kaart online koopt en direct de code op je beeldscherm te zien krijgt. Zo heb je geen creditcard nodig om aan je account te koppelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.