Apple iPhone 7
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vanaf vandaag strengere regels rondom abonnementen met telefoon

Wil je vanaf vandaag jouw abonnement verlengen of een nieuw abonnement afsluiten met daarbij een smartphones? Dan zijn de regels nu een heel stuk strenger en heeft dit gevolgen voor bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek.

Vanaf vandaag is de nieuwe telecomwet ingetreden en wordt de aanschaf van een smartphone in een abonnement gezien als een koop op afbetalen. Wat het natuurlijk al jaren is. Immers betaal je meer voor jouw abonnement ten opzichte van een sim-only variant en die meerprijs is de prijs van het toestel.

Als zodanig moeten providers in dit soort constructies jouw kredietwaardigheid laten testen bij het BKR. Heeft de smartphone die je hebt gekozen een waarde hoger dan €250? Dan zal het krediet op jouw naam bij het BKR worden geregistreerd.

Stel, je gaat een hypotheekaanvraag doen nadat jouw abonnement met smartphone is geregistreerd, kan het dus zijn dat de bank veel minder krediet zal verstrekken voor de aankoop van een woning. Het verschil kan vele malen groter zijn dan de waarde van de smartphone. Het kan dus interessanter zijn om de smartphone gewoon in één keer zelf te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.