Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Bose Soundlink Revolve met 5 sterren.

The Good
  • Topgeluid voor een speaker van dit formaat
  • Stabiele bluetooth verbinding
  • Valbestendig
  • Mag nat worden (maar niet mee het zwembad in)
The Bad
  • Geen minpunten


Bose Soundlink staat voor draadloze speakers op basis van bluetooth. De Revolve+ was één van de eerste speakers in de serie en krijgt nu opvolging. De Bose Soundlink Revolve is een kleinere uitvoering van de speaker. Mobieler, maar nog steeds in staat een diep geluid neer te zetten zo blijkt tijdens de test. En dan vergeten we bijna de robuustheid die we je in onze unboxing laten zien.

Unboxing

De Bose Soundlink Revolve is erg netjes verpakt. Bij het uitpakken heb je meteen door dat je hier een premium product aan het uitpakken bent. In de doos vinden we namelijk ook een strak vormgegeven USB lader met bijpassend snoer. Check trouwens het laatste stukje van de video voor een test van de waterdichtheid en valbestendigheid want we hebben hem gewoon meegenomen in de badkamer.

Design

De Bose Soundlink Revolve is te herkennen aan haar kogelvormige ontwerp. Daarbij heeft de aluminium behuizing geen zichtbare naden en is rondom keurig uitgeboord. Dit ziet er echt enorm goed uit. De bovenkant bevat de knoppen die in een siliconen dop liggen. De onderkant is ook door siliconen beschermd en dit zorgt ervoor dat de speaker best mag vallen. In bovenstaande video zie je een valtest op een harde tegelvloer. Daarnaast is het ontwerp IPX4 spatwaterdicht. Dus per ongeluk de douche erop zetten is geen enkel probleem. Wel heeft dit enorm veel effect op het geluid. Zoals je in de video hoort vallen de hoge tonen vrijwel meteen weg.

Audio design

De Bose Soundlink Revolve is een 360-graden speaker. Dat wil zeggen dat je rondom hetzelfde geluid moet horen. Onlangs reviewden we de UE Boom die ditzelfde beloofd. Echter, de UE Boom had vier speaker in vier richtingen gemonteerd. Dat wil zeggen, twee speakers en twee passieve radiatoren om de bass op te bouwen. Hierdoor heb je in de verschillende richtingen toch iets klankverschil al verdwijnt dit op afstand.

De Bose Soundlink Revolve heeft een heel ander design en is eigenlijk opgebouwd rondom een downfiring speakerdriver, twee passieve radiatoren en de akoestische deflector die het geluid rondom moet uitwaaieren.

Accuduur

De accuduur van de Bose Soundlink Revolve is enorm voor het formaat. Bose claimt 12 uur. Bij een volume op net onder de vijftig procent (hard genoeg voor op kantoor) trok de speaker het al 6 uur terwijl de speaker begon met 20% accucapaciteit. De accucapaciteit is dan ook echt een sterk punt voor deze speaker.

Accessoires

In de video noemde ik het al even, de aansluiting onderop de speaker. Deze blijkt voor een laadplateau te zijn dat je bij Bose kunt aanschaffen. Jammer dat Bose niet voor de Qi draadloze standaard heeft gekozen, maar commercieel gezien snappen we dit natuurlijk ook wel ;-).

Ook aanwezig is een schroefaansluiting. Hiermee kun je de Bose Soundlink Revolve op verwijl ieder statief zetten en zelfs op veel muurbeugels kwijt. Leuk detail in de uitvoering van deze speaker.

Valbestendigheid

Bose claimt dat de Bose Soundlink Revolve best een stootje kan hebben. We hebben hem van verschillende tafels laten vallen. Aan het einde van het unboxing filmpje zie je ook een val op een tegelvloer. Eigenlijk doet het de speaker weinig. Wel is het zo dat het siliconen aan de boven- en onderkant niet veel breder is dan het aluminium. Met name op tegels hoor je dat het aluminium toch ook wel in contact komt met de vloer. Op onze sample zitten dan ook twee hele kleine beschadigingen na deze tests. Als je een beetje zuinig op de speaker bent, laat je hem dus niet onnodig vallen ;-).

Update 18-05-17 inmiddels hebben we de speaker ook een keer om zien vallen op op klinkerbestrating. Daar zien we dat siliconen rand niet dok genoeg is om beschadigingen te voorkomen.

Microfoon

Door de aanwezigheid van een microfoon kan Bose veel functies toevoegen aan de speaker en Bose lijkt dan ook all-in te zijn gegaan. Niet alleen is dit een goede speakerphone, maar de integratie van Apple’s Siri en Google Now is ook goed uitgewerkt. Je kunt dus spraakopdrachten ingeven via de speaker.

Overigens is alle feedback van de speaker gesproken. Zo kan de speaker je dus ook vertellen die jou belt. Een mooi stukje luxe.

Geluidservaring

Ondanks dat de Bose Soundlink Revolve gebruik maakt van Bluetooth, is er weinig te merken van compressie. Het geluid lijkt nog netjes vol detail te zitten. Verrassend zijn de diepe tonen die de speaker weet neer te zetten. Echt een prachtig diep. Tijdens mijn vakantie heb ik ook wat films gekeken met de speaker naast me en dat is echt een feestje.

Via de 3,5mm audio ingang kun je ook analoge audio door de speaker sturen. Mits van een goede bron kan er dan nog net wat meer detail uit het geluid gehaald worden, maar dit is niet waar je deze speaker voor koopt. Het is een leuke extra.

Conclusie Bose Soundlink Revolve

Het is voor het eerst dat ik een bluetooth speaker van Bose test en… gelukkig zie ik dat Bose echt een eigen weg is ingeslagen. Vooral door er voor te kiezen Siri en Google Now te integreren. Het gros van de speakers op de markt doet dit niet. Daarnaast heeft Bose een prachtig stukje audiodesign op dit oppervlak neergezet wat gewoon een ijzersterk geluid oplevert. Een fijne speaker voor op reis dus.

Beschikbaarheid

De Bose Soundlink Revolve is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.