Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Qualcomm kondigt nieuwe mid-range chipsets voor smartphones en tablets aan

Qualcomm heeft twee nieuwe chipsets voor smartphones in het middensegment aangekondigd. Wat deze nieuwe Snapdragon 630 en Snapdragon 660 betekenen voor nieuwe smartphones lees je hier.

Het is al lang geen geheim meer dat mid-end smartphones prima vervangers zijn van de vlaggenschepen van dit moment. Misschien iets minder krachtig, maar niet minder functioneel en zeker niet minder mooi. Met de nieuwe generatie mid-end chipsets tilt Qualcomm het segment opnieuw naar een hoger niveau.

De nieuwe chipsets zijn gericht op de laatste 4G protocollen om zo optimaal gebruik te maken van de snelheden die met mobiel internet haalbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om in 4K te filmen, want de chipsets hebben genoeg rekenkracht aan boord om die enorme videostream om te zetten. Ook kunnen de nieuwe GPU’s op de chipsets met gemak 2K displays aansturen. Er is native ondersteuning voor dual-camera opstellingen en Qualcomm heeft hard gewerkt aan stroombesparing. Dus, een veel langer uithoudingsvermogen ten opzichte van de voorgangers van de twee. Het verschil van de chipsets zit hem toch vooral in de snelheid.

Naar verwachting zullen in het najaar de eerste smartphones en tablets met de nieuwe chipsets op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.