GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S8 LG G6

Netflix geeft de LG G6 HDR ondersteuning, slaat de Galaxy S8 over!?

Zowel Samsung als LG hebben hun vlaggenschepen uitgerust met displays en chipsets die films en series in HDR kunnen weergeven. Door deze 10-bits ondersteuning zijn er meer details in donkere en lichte beeldpartijen te zien. Maar wat heb je er aan zonder content?

In de wereld van de televisie zien we momenteel alleen HDR video op 4K Blu-Rays en bij Netflix op 4K TV’s. Dit terwijl een merk als Sony ook HDR op Full-HD TV’s kan weergeven. Gamen in HDR, op Full HD, kan wel. Toch ben je dan beperkt tot Sony’s eigen PS4 Pro. Als je dit zo leest, begrijp je natuurlijk wel dat er heel weinig content is voor jouw nieuwe high-end smartphone.

Maar daar gaat verandering in komen. Voor één smartphone. Netflix heeft aangekondigd dat het bedrijf binnenkort met een update komt voor de Netflix app op de LG G6. Met de update zal de smartphone ondersteuning krijgen voor HDR. Daarnaast zal Netflix ook Dolby Vision op de smartphone gaan ondersteunen.

Samsung heeft ook een troef achter de hand in de vorm van Amazon’s video on demand dienst. Amazon heeft aangegeven HDR beschikbaar te maken voor de Galaxy S8 generatie smartphones van Samsung. Echter is nog niet bekend wanneer Amazon deze wijziging zal doorvoeren. Het blijft dus even afwachten.

Reageren