Motorola is eindelijk van start gegaan met de uitrol van de tweede generatie van Android Wear richting de tweede generatie Moto 360 smartwatches. Motorola doet dit in een gefaseerde uitrol.

Met de start van deze uitrol laat Motorola de eerste generatie Android Wear horloges achter zich. Die horloges uit 2014 zijn mogelijk niet technisch in staat het nieuwe besturingssysteem te draaien. De gebruikers van de tweede generatie krijgen met de update wel veel van de verbeteringen die Android Wear bij zich draagt. Uiteraard afhankelijk van welke hardware er wel of niet in de smartwatch zit.

Naast de Moto 360 horloges hebben ook de Huawei Watch gebruikers onlangs een upgrade naar Android Wear 2.0 gekregen. Deze tweede generatie van het besturingssysteem kent onder anderen ondersteuning voor 4G gebruik. Maar als die hardware niet in je smartphone zit, kun je daar uiteraard geen gebruik van maken. De belangrijkste wijziging zal zijn dat de horloges beter autonoom gaan draaien. Daarnaast krijgen ze direct toegang tot Google Play om nieuwe apps en watchfaces te installeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.