Ikea integreert haar slimme verlichting met HomeKit, Alexa en Google Assistant

Het zat eraan te komen. De Zweden gaan ‘ons’ Nederlandse Philips het vuur aan de schenen leggen. De slimme verlichting van Ikea is binnenkort niet alleen met afstandsbediening en app te bedienen, maar ook te integreren in vrijwel ieder groot domotica platform.

Ikea heeft haar slimme verlichting zo doorontwikkeld dat deze vanaf de zomer naadloos te integreren is met Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant. Nu is Amazon Alexa in Nederland voorlopig nog niet te gebruiken en zal de Google Assistant ook nog even op zich laten wachten, maar voor iOS gebruikers is dit nu al goed nieuws.

Hoewel Ikea nog lang niet alle functies van Philips Hue heeft weten te repliceren, heeft het met deze drie integraties wel een sterke basis weten te leggen. Bovendien is Ikea in staat om connected verlichting voor een veel lagere prijs de markt in te duwen en in veel grotere volumes te verkopen. De integratie van het Ikea platform in de Ikea meubels staat bovendien garant voor veel meer creatieve mogelijkheden om het huis met indirect licht in te richten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.