GadgetGear.nl

Ikea integreert haar slimme verlichting met HomeKit, Alexa en Google Assistant

Het zat eraan te komen. De Zweden gaan ‘ons’ Nederlandse Philips het vuur aan de schenen leggen. De slimme verlichting van Ikea is binnenkort niet alleen met afstandsbediening en app te bedienen, maar ook te integreren in vrijwel ieder groot domotica platform.

Ikea heeft haar slimme verlichting zo doorontwikkeld dat deze vanaf de zomer naadloos te integreren is met Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant. Nu is Amazon Alexa in Nederland voorlopig nog niet te gebruiken en zal de Google Assistant ook nog even op zich laten wachten, maar voor iOS gebruikers is dit nu al goed nieuws.

Hoewel Ikea nog lang niet alle functies van Philips Hue heeft weten te repliceren, heeft het met deze drie integraties wel een sterke basis weten te leggen. Bovendien is Ikea in staat om connected verlichting voor een veel lagere prijs de markt in te duwen en in veel grotere volumes te verkopen. De integratie van het Ikea platform in de Ikea meubels staat bovendien garant voor veel meer creatieve mogelijkheden om het huis met indirect licht in te richten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten