Het gros van de smartphones wereldwijd draait inmiddels op het populaire Android besturingssysteem. Door de immense populariteit concentreren ook hackers zich op het systeem en met de trage updates van fabrikanten blijken die goed te zitten.

Volgens de onderzoekers van G-Data worden ieder uur naar schatting 350 gevaarlijke Android apps op de Google Play store gezet. Dit jaar verwachten ze dat er 3,5 miljoen kwaadaardige apps ontwikkeld worden. Helaas is dat nog niet eens zo gek veel meer dan vorig jaar al het geval was.

Niet alleen de traagheid bij fabrikanten speelt een enorme rol, maar er zijn ook weinig consumenten die de moeite nemen een antivirus oplossing op hun apparaten te installeren. Dit terwijl veel antivirus bedrijven de smartphone standaard in het abonnement opnemen. Met andere woorden, ook G-Data ziet dat het tijd is om de manier van werken qua updates en beveiliging aan te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.