Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android gaat de OV Chipkaart vervangen

Het einde van de OV chipkaart lijkt in zicht. In ieder geval voor gebruikers van Android smartphones. Per vandaag is het mogelijk in- en uit te checken met de NFC chip die erin zit. De iPhone heeft dezelfde chip, maar staat deze vorm van gebruik nog niet toe.

De nieuwe OV Chipkaart functionaliteit van de Android smartphones werkt op smartphones met een SIM van Vodafone of KPN inclusief KPN’s dochtermerken Simyo, Yes Telecom en Telfort. De OV Chipkaart maakt gebruik van opslagruimte op de simkaart om de beveiliging te vergroten.

https://www.youtube.com/watch?v=iUjACSduDYw

Nog niet alle OV producten zijn op de smartphones te laden. Alleen leeftijdskorting functioneert, maar trajectkaarten werken bijvoorbeeld nog niet. Daarmee lijkt de functionaliteit voorlopig nog vooral handig voor gebruikers die zo nu en dan gebruik maken van het openbaar vervoer. Translink, het bedrijf achter de OV Chipkaart, werkt wel aan het beschikbaar stellen van de diensten op smartphones.

Gaan de kosten van de OV-Chipkaart die je om de vijf jaar moet vervangen er nu af? Nee, zeker niet. Dat wil zeggen, Translink gaat je een abonnement voor het gebruik van de app aanbieden. Echter gaat het bedrijf dit pas doen wanneer de app voldoende af is. Hoeveel je jaarlijks voor gebruik van de app moet gaan betalen is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.