Voor menig gadgetfreak die graag een beetje risico neemt, is AliExpress hemel op aarde. De grootste uitdaging bij de online shop is het kunnen wachten op de postbezorger. De verzendkosten zijn doorgaans dan wel gratis, de bezorging vanuit China is enorm traag.

Maar daar gaat nu verandering in komen. De Chinese gigant heeft een deal gesloten met ons eigen PostNL. Hiervoor heeft AliExpress een overeenkomst afgesloten met PostNL’s Spring Global Delivery Services tak die ook in Azië actief is. Het voordeel hiervan is dat de pakketjes van AliExpress direct in de keten van PostNL terecht komen en dus een snellere route naar Nederland krijgen.

De pakketjes die je bij AliExpress besteld zijn via de nieuwe deal in 5 tot 7 dagen in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid valt de dienst van PostNL binnen de gratis verzendopties van de webwinkel. Wil je nu binnen 5-7 dagen een pakketje van AliExpress, moet je nog voor de dure DHL optie kiezen. AliExpress heeft als webwinkel momenteel 100.000.000 geregistreerde klanten wereldwijd.

Ondanks de deal, zal het nog steeds voor kunnen komen dat je BTW moet betalen over de ingevoerde producten. Vanaf €22 is dit 21%. Vanaf €150 betaal je daar bovenop 3% invoerrechten. Het kan zijn dat de vervoerder er ook nog een administratieve heffing op legt. Vooral wanneer je uit naam van een bedrijf een bestelling plaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.