Sony brengt resonerende 4K TV naar Nederland

Sony brengt deze zomer een wel heel bijzondere TV naar Nederland. De nieuwe OLED TV uit de Bravia A1 series combineert de nieuwste technologie van het bedrijf. Zo zijn er bijvoorbeeld geen zichtbare speakers meer. In plaats daarvan resoneert het display zoals bij de Xiaomi Mi Mix smartphone en elektrostaat speakers.

Geluid is immers trilling van lucht, dus je hebt iets nodig om lucht in beweging te krijgen. In dit geval dus niet een speakerdriver, maar het OLED display. De techniek is bijzonder en het effect mogelijk ook. Nog nooit kwam het geluid van de exacte plek waar het beeld is. Een interessante primeur van het Japanse bedrijf.

Ook brengt Sony de strijd om de dunste bezel (rand) naar een nieuw niveau met deze TV. Door de standaard te verwijderen is het scherm vooral een beeldplaat geworden. Voor fans van minimalistisch design een knap stukje werk.

Beschikbaarheid

Sony gaat de 55 inch versie van de OLED TV voor 4.000 euro verkopen. De 65 inch uitvoering schuift voor 6.000 euro over de toonbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.