Samsung Galaxy S8+
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung zal de Galaxy S8 zonder Bixby spraak assistent lanceren

Het is één van dé features van de Samsung Galaxy S8. De nieuwe Bixby spraak assistent. Dé assistent waarmee Samsung S Voice vervangt en een volwaardig alternatief voor de Google Assistent wilt bieden.

Samsung stelt de lancering van Bixby deels uit voor toestellen in de VS, zo laat Techcrunch weten. Het gaat om het Bixby Voice deel wat een belangrijk onderdeel in de gebruikservaring is. Het nieuwe Bixby Home screen wordt wel gewoon gelanceerd. Bixby Home is het nieuwe notificatiescherm waar Samsung erg goed over nagedacht heeft.

De lancering van Bixby voor de VS zou later in de lente plaatsvinden. In het begin zal Bixby een gelimiteerd aantal talen ondersteunen, maar Samsung heeft wel grootse plannen voor het platform. Zo zou Bixby ook in andere apparaten terecht moeten komen en daarmee een gedeugde concurrent voor Apple’s Siri moeten worden.

Samsung’s Bixby wordt ontwikkeld door de start-up Viv AI dat door Samsung werd overgenomen. Viv AI werd opgericht door ex-Apple personeel dat ook Siri ontwikkelde. Het doel is een spraak assistent te ontwikkelen die bijvoorbeeld slim met vragen omgaat die het in eerste instantie niet snapt. Daardoor moet een meer menselijke ervaring ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.