UE Wonderboom
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: UE Wonderboom (Bluetooth Speaker)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goed gebalanceerd geluid
  • 360-geluid
  • Voldoende volume voor jezelf en een kleine groep vrienden

THE BAD

Met de UE Boom speakers weet Logitech al enkele jaren in de belangstelling te staan. Onder UE, of Ultimate Ears, weet het bedrijf een vrolijk design design met een goed geluid te combineren.

Unboxing

In eerste instantie lijkt de verpakking niet zo spannend als die van de gewone UE Boom. Schijn bedriegt. Van binnen toch weer een fraai stukje vouwwerk om de speaker mooi te presenteren. Een handleiding en een bijzonder USB kabeltje maken het geheel af.

Design

En dan komen we alweer bij het design van de UE Wonderboom. Het beste te beschrijven als het vrolijke propje in de lijn. Het design straalt echt bass uit en die zit er opvallend genoeg ruim voldoende in. Maar daar kom ik later in mijn review op terug.

Zoals gebruikelijk voor de serie is de UE Wonderboom aan de onder- en bovenkant afgewerkt met siliconenrubber. Om de speakergrill zit een waterwerende stof die wasbaar is en daarop zitten enorme volumeknoppen. Een vrolijk lusje achterop zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk aan een tas kunt hangen of met een simpel spijkertje aan de schutting terwijl je ligt te zonnen.

Audiodesign

De UE Wonderboom is een dual-driver speaker. Twee kleine drivers van 40mm zorgen voor de hoge en middentonen terwijl twee passieve radiatoren de lage tonen verzorgen. Het nadeel blijft bij deze techniek altijd dat je achteraf weinig controle hebt over het balans tussen hoog en laag. Echter is het geluid af fabriek zo goed gebalanceerd, dat daar ook geen behoefte aan is. Het volume gaat ook niet enorm hoog, maar is hard genoeg voor een redelijk tuintje, laat staan strandlaken. Balans en controle dus.

Door de hoeveelheid drivers en radiatoren kan UE ook een 360-sound claimen. Draai je hem vlak naast het oor rond, hoor je dat het geluid aan de zijkanten anders is dan voor en achter. Maar op een 30 CM afstand is dit effect al weg en spreek je toch echt van 360-graden geluid.

Leuk detail is dat je meerdere UE speakers met elkaar kunt koppelen. Zo kun je een enorm stereobeeld neerzetten. Ik heb dit geprobeerd met de UE Boom die we hier hebben, maar het klankbeeld verschilt net iets teveel tussen de twee om het mooi te vinden. Wel blijven de twee mooi in sync.

UE Wonderboom

Conclusie UE Wonderboom

De Boom familie van UE blijft uitbreiden en met de Wonderboom heeft de lijn er een heerlijk klein speakertje bij. Met het kleinere formaat is het volume ook wat lager, maar nog steeds groots genoeg voor jezelf en wat vrienden. Belangrijker nog, het geluid is gewoon goed. UE offert kwaliteit niet op voor volume en zo hoor ik het graag.

Beschikbaarheid

De UE Wonderboom is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.